Sterren op TV
Daniel Heel Holland Bakt

Daniel in Heel Holland Bakt als Oostenrijks talent

Met Daniel heeft Heel Holland Bakt een internationale deelnemer. In de editie 2020-2021 kunnen we van Daniel in de tent verrassende creaties verwachten. De dertigjarige is namelijk Oostenrijker, die sinds zes jaar in Nederland woont. En zo doet Daniel mee aan Heel Holland Bakt.

Daniel van Oostenrijk naar Nederland

Het is een flinke overgang van Oostenrijk naar Nederland. En al helemaal als je de rustige bergen verlaat voor de drukke stad, Daniel woont namelijk in Amsterdam. In 2014 besloot hij Europa door te reizen voor zijn studie en inmiddels wil hij niet meer weg. “Omdat ik het hier best leuk vindt”, laat hij weten in zijn voorstelvideo van Heel Holland Bakt.

Daniel in de baktent van Heel Holland Bakt

Inmiddels is zijn studie afgerond en werkt Daniel bij een telefonische klantenservice. Dit doet hij veelvuldig in het Engels, waardoor alle talen je tegemoet komen. Sinds de coronaproblemen werkt Daniel vanuit huis, wat hem nog dichterbij Heel Holland Bakt bracht. “Ik heb ontdekt dat je voor je werk een brood kan voorbereiden en bij iedere pauze het rijsproces verder kunt helpen. Zo heb je aan het einde van je werk een heerlijk brood. En het is ook fijn om je eigen koffie te kunnen zetten.”

Oostenrijkse lekkernijen

“Ik vind bakken leuk en ontspannend.” Daarnaast doet Daniel aan wielrennen en vindt hij picknicken geweldig. Daarvoor is hij uiteraard de gewenste bakker. Vaak maakt hij Germknödel, een typisch Oostenrijks koffiebroodje. Het doet hem denken aan Oostenrijk, waar hij toch best naar terugverlangd. “Oostenrijk voelt net zoals Nederland thuis. Oostenrijk is thuis bij mijn ouders en dit is mijn eigen thuis.” Daar heeft Daniel wel hard voor moeten werken. “Als je op je 24ste verhuisd, dan moet je actief zelf vrienden gaan vinden. Dat is heel anders en leuk. We hebben elkaar namelijk echt een soort van gekozen. Dat voelt daardoor nog waardevoller.”

Finale halen van Heel Holland Bakt

Nu wacht Heel Holland Bakt voor Daniel, waar vooral zijn moeder ontzettend trots op is. “Ze begon echt te gillen toen ik het vertelde. Dan besef je pas hoe groot het eigenlijk is.” Bang voor de tent is hij niet. “Ik houd wel van een beetje stress. Nu ik meedoe aan Heel Holland Bakt wil ik de finale halen, dat is mijn doel.”

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabethEllenEricJennyRianneRoelofSabineThijs

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel (@daniel__bakt)