Sterren op TV
Kim Lian van der Meij

Daniel Gibson is de vriend van Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij is op 1 oktober 1980 in Beverwijk geboren. Van der Meij is bekend als Nederlandse zangeres, televisiepresentatrice, stemactrice, actrice, danseres en musicalster. Kim-Lian is de dochter van Ron van der Meij. Haar vader deed in 1990 als onderdeel van het duo Simple en Pure mee aan de Nederlandse voorronde van het Eurovisiesongfestival met het nummer Einde van de Regentijd. Sinds 2003 heeft Van der Meij een relatie met Daniel Gibson. Gibson is een Zweedse producent en songwriter. Hij werkt onder andere samen met bands zoals Within Temptation. Gibson heeft ook de eerste hitsingle van Van der Meij geschreven, genaamd Teenage superstar (2003). Samen heeft het stel een dochter en twee zonen.

Inhoudsopgave

De carrière van Kim-Lian van der Meij

Al sinds haar jeugd heeft Van der Meij voor volle zalen gestaan. Zo won ze vroeger diverse plaatselijke danswedstrijden. Ook was ze regelmatig bij plaatselijke playbackshows te zien. Zo deed ze onder andere op haar zesde en op haar elfde mee aan de Mini-playbackshow van Henny Huisman. Op haar zestiende is ze naast danswedstrijden en playbackshows mee gaan doen aan modeshows, reclamewerk en fotoshoots. Van der Meij werd in 1998 verkozen tot Miss Fitness.

Het is een tijdje stil geweest rondom Kim-Lian, maar na een tijdje werd ze presentatrice van een programma van de bekende kinderzender Foxkids, namelijk de Kids Top 20. Voor het presenteren van dit programma heeft ze de Gouden Stuiver gekregen. Hierna heeft Van der Meij nog meer programma’s gepresenteerd, zoals in 2006 bij Nationale Kids TV. In 2007 heeft ze samen met Sipke Jan Bousema de internationale finale van het vijfde Junior Eurovisiesongfestival in Rotterdam gepresenteerd. Deze finale mocht ze in 2012 samen met Ewout Genemans nog een keer presenteren. Van der Meij was hierdoor de eerste die twee keer de internationale finale presenteerde. Verder heeft Van der Meij nog meer verschillende programma’s gepresenteerd, zoals het populaire spelprogramma 50/50 voor SBS6, Thank You For The Music, Puzzeltijd en Call TV.

In 2022 deed Kim-Lian van der Meij mee aan Wie is de Mol?

Actrice en stemactrice

Van der Meij is in veel tv-series terug te zien als actrice. Zo speelde ze onder andere mee in tv-series zoals Kees & Co, Bon bini beach, Costa en Goede tijden, slechte tijden. In 2009 was Van der Meij ook te zien in Hider in the House en de soapserie Onderweg naar Morgen. Naast actrice heeft Van der Meij ook als stemactrice gewerkt voor de Nederlandse nasynchronisatie voor animatiefilms zoals Rapunzel en De Smurfen.

Musicals

Van der Meij heeft ook veel volle zalen getrokken voor musicals zoals Lagally Blond, Doe Maar, Shrek de Musical en Footloose. Daarnaast speelde ze tijdens het eerste seizoen van de Kids Top 20 ook in de Nederlandse musical Home. Ook heeft ze tot begin 2008 met onder andere Jim Bakkum in de musical Fame gespeeld. Daar speelde ze de rol van Carmen. Tijdens de toer is ze door haar eerste zwangerschap op zwangerschapsverlof gegaan. Hierna stond ze in eind 2008 weer op het podium als Carmen en heeft ze de toer van Fame toch af kunnen maken.

Privéleven

Kim-Lian van der Meij heeft sinds 2003 een relatie met Daniel Gibson. Het is niet duidelijk hoe het koppel elkaar heeft leren kennen. Sinds 2018 wonen ze samen in Zweden met hun drie kinderen. ,,In 2018 zijn Daniel en de kinderen naar Zweden verhuisd. Ik pendel zelf op en neer tussen Nederland en Gotland, een eiland op zo’n negentig kilometer van de Zweedse zuidoostkust waar Daniel is opgegroeid en we een huis hebben”, vertelde ze aan VertrekNL.

In 2020 vroeg haar partner Daniel, die Zweeds is, zijn Kim-Lian eindelijk ten huwelijk. ,,Tijdens ons wekelijks mountainbikeritje stopten we ineens op ons favoriete plekje bij de zee. Daar stond een tafeltje met rode rozen, champagne en een doosje met een prachtige ring. Het was wonderschoon, windstil met kabbelend water en de zon die langzaam onderging. Toen ging hij ging op één knie. Uiteraard zei ik ‘ja’!”, schreef ze over het aanzoek op Instagram.

Of Kim Lian van der Meij ooit nog terugkeert naar Nederland met haar vriend Daniel? ,,De kinderen zijn gelukkig en Daniel en ik zijn blij, dus voorlopig houden we het zoals het is. Ik ben zo dankbaar voor het mooie leven dat we samen hebben. En mochten we het hier ooit niet meer naar ons zin hebben, dan gaan we terug naar Nederland. Ik ben niet bang voor verandering.”