Sterren op TV
Daniël de Ridder

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Daniël de Ridder is een echte droomman

Daniël de Ridder klust bij als analist bij de NOS. Momenteel is hij weliswaar clubloos, maar dat betekent dus niet dat we de voetballer niet meer voorbij zien komen op de televisie. De zoon van een Nederlandse vader en een Israëlische moeder is zeker tijdens het Europees kampioenschap van 2016 niet van de buis af te slaan. Zo is hij een van de analisten van het in de zomer van 2016 razend populaire programma NOS Studio France.

Daniël de Ridder als analist bij NOS Studio France

De NOS heeft ervoor gekozen om Daniël de Ridder als analist aan te stellen tijdens het Europees kampioenschap in Frankrijk. Deze in Amsterdam geboren hunk is daardoor in de zomer dagelijks te zien als analist tijdens het programma NOS Studio France. Zo schoof hij al meermaals aan bij Henry Schut om het te hebben over het voetbal op het EK.

Het is overigens niet de eerste keer dat Daniël de Ridder, die niet getrouwd is, aanschuift bij de NOS. Zo zie we hem na een Eredivisie-speelronde ook regelmatig voorbij komen bij NOS Studio Sport. Ook schoof de 32-jarige aanvaller, die in het verleden een relatie heeft gehad met Tatum Dagelet, al meerdere keren aan bij het BNN-programma Ranking the Stars. De Ridder was daarnaast al eens te zien bij de VARA op Nederland 3. Hij had namelijk, net als collega Ryan Babel, een rol in een aflevering van Jeuk.

Daniël de Ridder als voetballer

De Ridder zit al enige tijd zonder club, maar heeft zijn voetballoopbaan nog niet afgesloten. De aanvaller kwam in zijn jeugd uit in de opleiding van Ajax en maakte in 2004 zelfs zijn debuut voor die club. Daarna kende hij periodes bij Celta de Vigo, Birmingham City FC, Wigan Ahtletic, Hapoel Tel Aviv, Grasshoppers, sc Heerenveen, RKC Waalwijk en SC Cambuur. Ook speelde De Ridder, die tevens als model bekend is, in totaal dertig duels voor Jong Oranje.

Wil je meer te weten komen over Daniël de Ridder? Volg hem dan via Instagram.