Sterren op TV
Damiët Korver Idols Miss Universe

Damiët Korver is bloedmooie zangeres uit Idols

Damiët Korver is de bloedmooie zangeres uit Idols. Deze 21-jarige jongedame is in het dagelijks leven werkzaam als freelance entertainer, maar wil zich nu ook ontwikkelen in de muziekwereld. Naast dat de uit Utrecht geboren Korver aardig kan zingen, weet ze ook met haar uiterlijk vele deuren te openen. In 2015 werd ze tweede bij de Miss Teen verkiezing in Utrecht, waarop ze werd geselecteerd als Miss Bikini Nederland 2016. Als model mag ze dan ook naar China om ons land te vertegenwoordigen.

Wie is Damiët Korver?

Damiët Korver is druk bezig een carrière op te bouwen als freelance entertainer. Voorheen studeerde ze Management aan Hogeschool Utrecht en International Media & Entertainment Management aan NHTV Breda University of Applied Sciences. “Ik werk, als freelance entertainer. Ik werk als danseres, op events en op festivals. Glittersferen, hoofdtooien, dat is echt mijn passie. Zingen is ook mijn grote passie, maar ik doe er eigenlijk nog niet zoveel mee. Dus daarom ben ik hier”, vertelde de aantrekkelijke Damiët Korver bij Idols.

“Ik heb meegedaan aan een Miss-verkiezing dit jaar. Toen was ik tweede geworden en toen ben ik gescout voor een wereldwijde verkiezing en dan ga ik voor een paar maanden naar China voor Miss Bikini Universe”, aldus Damiët. Een relatie heeft ze overigens ook al, want de bokser Hasan Toy is de vriend van Damiët Korver.

Damiët Korver in Idols

Voor de auditieronde van Idols zong Damiët het nummer Mama Do van Pixie Lott. “Dat gaat een beetje over een ondeugende meid, dus een beetje passend”, vertelde ze grinnikend. “Ik heb nog nooit zo’n soort auditie gedaan op tv voor een jury. Dat is wel spannend.” Speciaal voor de gelegenheid trok Korver een wit shirt aan met een grote donut erop en de tekst: ‘I donut care’. Eva Simons raakte onder de indruk van de auditie én het uiterlijk van Damiët. “Wauw, jeetje. Hele goede auditie, dit had ik niet verwacht. We hoopten er wel op, een bloedmooi kind ben je. Een jonge versie van Angelina Jolie of zo. Ze lijkt wel op zo’n Disney hoofd, prachtige ogen.” Martijn Krabbé vulde Simons aan met de woorden: “Dit was het cadeautje van vandaag.”

Jamai Loman was vooral onder de indruk van het uiterlijk van Damiët. “Een heel goede auditie. Ik denk wel dat er sterkere zangeressen in de competitie zitten, maar je ziet er ook wel stunning uit en je presentatie was gewoon heel erg goed. Dus het is wel het perfecte plaatje eigenlijk, wel echt een idol.” Ronald Molendijk heeft het idee dat Korver ook nog hard zal moeten werken. “Dat je een idol zou kunnen zijn, daar zijn de meningen wel gelijk gestemd over. Maar kijk ook eens een paar seizoenen terug en met name ook naar afgelopen seizoen. Daar hebben we ook een aantal plekken in de afleveringen gehad, waarbij het leukste meisje of het meest spontane meisje of het meisje dat het leukste kon zingen, toch eruit ging.”

“Het is goed waar Ronald zegt, het wordt wel een zware competitie voor je”, vulde Loman aan. “Even terug dan inhoudelijk naar je auditie. vier keer zat je ernaast en het was vier keer ook op de neergaande beweging in je stem. Dan laat je hem even gaan, dat is wat slordig. Er zitten een aantal vocalisten in die echt heel goed kunnen zingen, maar die missen aan de andere parameters van een idol wel weer wat.” Damiët Korver kreeg dan ook vier keer een volmondig ‘ja’.

Damiët Korver is te volgen via Facebook en Instagram.