Sterren op TV
Daisy Leemreize vriendin Robert Gesink

Daisy Leemreize is de vriendin van Robert Gesink

Daisy Leemreize is de vriendin van Robert Gesink. Het paar heeft de afgelopen jaren nogal wat meegemaakt: blessures van Robert en een gecompliceerde bevalling van Daisy. Maar dat hebben ze allemaal overwonnen!

Vriendin Daisy Leemreize wast en kookt voor Robert Gesink

Robert Gesink en zijn vriendin Daisy Leemreize hebben een huis in Nederland, maar vertoeven een groot gedeelte van het jaar in Spanje. De twee hebben namelijk óók een optrekje in de Spaanse stad Gerona, waar de omstandigheden ideaal zijn voor profwielrenner Robert.

Aan de Volkskrant vertelde Gesink al eens dat hij alles heeft wat een renner zich maar kan wensen. “Vriendin Daisy kookt, wast en doet de boodschappen. De Spaanse masseur komt aan huis en de omgeving rond de stad leent zich voor elke denkbare vorm van training.”

Gesink stopte met de Vuelta voor Daisy

In 2014 was Daisy zwanger van het tweede kind van het stelletje, maar dat ging niet helemaal zoals het hoorde. Gesink was bezig aan de Ronde van Spanje, maar toen traden er opeens complicaties op bij zijn vriendin. Daisy onthulde drie jaar geleden aan het medium Helden: “Mijn darmen lagen in de knoop en ik moest worden geopereerd. En ik was zwanger. Een paar dagen later begon de wond ineens te lekken en moest ik vreselijk overgeven. Het was niet goed gegaan, mijn darm lag weer in de knoop en ik moest helemaal worden opengemaakt. Door mijn zwangere buik werd de wond ook steeds breder.”

Aanvankelijk liet ze vriend Robert weten dat hij de Vuelta maar af moest maken. Maar toen het allemaal nóg wat erger werd, kwam de renner toch terug naar Nederland. En dat terwijl hij zevende stond in de rangschikking met nog maar en paar koersen te gaan.

Daisy is geen wielrenster, maar wel is de sport iets van het héle gezin geworden. Als Robert van huis is, zorgt zij voor het huishouden en de kinderen. Zo vormen de twee een hecht team. “In 2008 stopte ik met de Pabo. Ik ging mee naar wedstrijden, we gingen samenwonen… We proberen het fietsen altijd te combineren. Eerst met elkaar en nu met ons gezin.”

Daisy Leemreize kun je volgen via Facebook.

Geplaatst door Daisy Leemreize op woensdag 16 januari 2013