Sterren op TV
Dagmara Malczewska vriendin Michael Smith

Dagmara Malczewska vriendin van Michael Smith

Dagmara Malczewska is de vriendin van Michael Smith. De Engelse darter is voormalig wereldkampioen bij de jeugd en inmiddels een vaste klant van de top-10 van de wereld bij de PDC. Smith, bijnaam Bully Boy, mag dan ook deelnemen aan de grote toernooien zoals de Premier League Darts. Dagmara kan zelf ook een aardig pijltje gooien.

Dagmara Malczweska dart zelf ook

Het leven van Michael Smith staat in het teken van darts. De Engelsman uit St. Helens is een zogenaamde natural. Hij heeft namelijk zo’n soepele stijl dat de dart eigenlijk zonder veel werk richting de triple-20 vliegt. Het is dan ook niet gek dat de vriendin van Michael Smith ook dart. Dagmara Malczweska komt oorspronkelijk uit het Poolse Sosnowiec, dat ligt in het zuiden van Polen vlakbij de Tsjechische grens.

Inmiddels woont ze samen met Smith in St. Helens, in het noorden van Engeland vlak boven Liverpool. Zelf gooit Dagmara dus ook een aardig pijltje, hij twitternaam is niet voor niets DagaDarts. Met name in de regio St. Helens zet ze uitstekende resultaten neer en haalde in 2015 nog de halve finale van de St. Helens Ladies Open.

Michael Smith en vriendin Dagmara hebben twee kinderen

Inmiddels staat darts voor Dagmara wat op een lager pitje. In 2014 vroeg Michael haar ten huwelijk. Ze zijn dan ook verloofd en Dagmara noemt zichzelf de ‘future Mrs. Smith’. Voorlopig is het nog niet van een bruiloft gekomen. Dat zal mede komen vanwege de gezinsuitbreiding.

In maart 2014 werd Michael junior geboren en in september 2017 kwam daar een tweede zoontje bij: Kasper. De familie Smith is dan al aardig uitgebreid en dat terwijl Smith aan zijn dartscarrière werkt. Bully Boy is wel erg trots op zijn jongens, want hij plaatst op zijn socials met grote regelmaat foto’s en filmpjes van de twee. Met Michael junior wordt er ook al fanatiek geoefend met de dartspijlen.

Smith een toekomstig wereldkampioen?

In 2018 is Michael Smith voor de tweede keer uitgenodigd voor de Premier League Darts, waardoor Dagmara er in het huishouden veelal alleen voor staat. Smith zal namelijk het hele voorjaar door Groot-Brittannië en West-Europa reizen om iedere week een wedstrijd te spelen. Het is de zware kant van het dartsleven, maar daar zal de vriendin van Smith bewust voor hebben gekozen. In Bully Boy wordt tenslotte een toekomstig wereldkampioen gezien. Tot dusver is hij op de televisietoernooien er nog niet in geslaagd die hoge verwachtingen waar te maken, toch weet hij zich wel te handhaven in de top-10 van de wereld.

Dagmara Malczweska, de vriendin van Michael Smith, is ook te volgen op Facebook en Twitter.