Sterren op TV
Dafne Schippers

Dafne Schippers sprintkoningin en ex-vriendin van Nicky Romero

Dafne Schippers is misschien wel dé sportster waar in de zomer van 2016 het allermeest van wordt verwacht. De ex-vriendin van Nicky Romero kroonde zich in de afgelopen jaren al meermaals tot de snelste op de atletiekbaan en dat moet ook in Rio de Janeiro gaan gebeuren. Wij moedigen haar in ieder geval graag aan.

Wie is Dafne Schippers?

Dafne Schippers heeft met een leeftijd van 24 jaar nog lang niet het uiterste bereikt, maar kende tot op heden al grote successen. De in Utrecht geboren atlete kennen we anno 2016 vooral vanwege het hardlopen. In het verleden lag haar hart echter elders. Zo kroonde ze zich op achttienjarige leeftijd tot wereldkampioene op de zevenkamp. Wel in de junioren-categorie. Twee jaar later schopte Dafne Schippers het zelfs al tot de Olympische Spelen. En alhoewel we haar in 2016 gaan zien op de sprint, deed ze toen nog mee aan de zevenkamp. Verder dan een twaalfde plek kwam Schippers toentertijd niet.

In 2016 wordt een stuk meer verwacht van Dafne. Met goede prestaties in aanloop naar de Spelen in Rio de Janeiro heeft ze de harten van vele fans al sneller laten kloppen. Nu moet het alleen nog gaan gebeuren. We gaan Dafne in ieder geval terug zien op de 100 meter sprint, de 200 meter sprint en de estafette 4×100. Genoeg kansen dus om zich aan de hele wereld te kunnen tonen.

In aanloop naar de Spelen deed Dafne al goede zaken in Monaco door met een tijd van 10.94 te winnen op de 100 meter sprint. Ook pakte ze op het Europees kampioenschap in Amsterdam een gouden medaille. Haar snelste tijd op de 100 meter haalde Dafne in 2015 in Peking. Ze zette toentertijd een tijd van 10.81 neer. Haar record op de 200 meter is 21.63. Ongetwijfeld zal Dafne Schippers tijden de Olympische Spelen weer gesteund worden door haar ouders. Karin en Ernst Schippers zijn doorgaans op ieder toernooi aanwezig waar dochterlief in actie komt.

Liefdesleven

Een tijd lang moeten de ouders van Dafne hun dochter echter wel delen. Dafne Schippers had namelijk een vriend. In februari werd bekend dat de topsportster het heel gezellig heeft met dj Nicky Romero alias Nick Rotteveel. Hij had in het verleden een relatie met Nathalie den Dekker, maar die vlam werd uiteindelijk gedoofd. Opmerkelijk is te noemen dat Nicky en Dafne elkaar leerden kennen via Twitter.

Nadat hij haar had gefeliciteerd met een gouden medaille tijdens het WK in Peking sloeg de vonk al gauw over. Helaas sneuvelde de relatie enige tijd later.

Dafne Schippers is ook te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.