Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 november 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Daan Hoogervorst is de vriend van Robbert Rodenburg

Robbert Rodenburg werd geboren op 11 februari 1998 in Bergambacht. Hij is een Nederlandse acteur, YouTube en influencer. Hij is voornamelijk bekend van zijn Youtube-kanaal waar hij diverse bekende Nederlanders interviewt in de Youtube-serie Open Kaart. De Youtuber heeft een relatie met TV-editor Daan Hoogervorst.

Inhoudsopgave

Carrière als acteur

Vanaf een jonge leeftijd heeft Rodenburg een liefde voor toneel en dit begon allemaal met optredens in de huiskamer. De Youtuber wist altijd al dat hij iets met entertainment wilde gaan doen en op jonge leeftijd was hij al lid van de toneelvereniging in Ammerstol. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, besloot hij naar de Films Actors Academy in Amsterdam te gaan. Na twee jaar stopte hij met deze opleiding, maar hij bleef wel in Amsterdam wonen. Rodenburg speelde een tijdje in de serie Spangas en hij kreeg in 2017 zijn eerste rol in een film, genaamd Storm. Hij was daarnaast ook te zien in de ZAPP serie De Vloek van Pegasus. In 2021 deed Rodenburg mee aan Expeditie Robinson.

Serie Open Kaart op Youtube

Rodenburg heeft een grote following op Instagram met ruim 130.000 volgers. Ook zijn Youtube-kanaal is erg populair met ruim 110.000 abonnees. Zijn Youtube-serie Open Kaart doet het erg goed op het platform. Hij interviewde diverse bekende Nederlanders, zoals Romee Strijd, Bilal Wahib en Maxime Meiland. De Youtuber ontving een Social-Award en hij is daarnaast ook genomineerd voor een Televizier-Ster voor Beste Online Serie.

Acceptatie

Rodenburg presenteerde ook het programma Y-X-SEX voor KRO-NCRV waar er aandacht is voor de acceptatie voor LGBTI en alle verschillende geaardheden. In het AD vertelde Rodenburg over de acceptatie van zijn eigen geaardheid: ,,Nou, dat is ook één van de redenen dat ik naar Amsterdam wilde. Ik heb niet altijd het gevoel gehad dat ik mezelf kon ontwikkelen. Veel mensen uit het dorp hebben de mentaliteit: ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’. Ik vind die uitspraak helemaal niks. Want wat is nou normaal? Waarom zouden we ons allemaal hetzelfde moeten gedragen, dat is toch saai? Die mentaliteit had uiteraard niet iedereen, maar sommige mensen zijn gewoon een beetje te bekrompen naar mijn mening. Maar hieraan wil ik toevoegen, dat ik ook ontzettend leuke herinneringen heb aan Bergambacht. Ik heb een fijne jeugd gehad en ik kom nog steeds graag bij mijn ouders op bezoek, die in Bergambacht wonen.”

Relatie

Youtuber Robbert Rodenburg heeft een relatie met Daan Hoogervorst. Hoogervorst is een TV editor programma’s als Het Perfecte Plaatje en reist veelvuldig naar zonnige bestemmingen. Het stel post regelmatig foto’s op hun Instagram-accounts. Rodenburg sprak tegenover Anna Nooshin wel over zijn voorkeuren tussen de lakens: ,,Is lengte belangrijk voor mij? Nou, ik denk als we het over beneden hebben niet per se heel erg. Kijk, er is wel een minimum. Ja, te klein is te klein. Daar zou ik niets mee kunnen. Er is ook een max. Absoluut een max. Maar nee, ik heb niet per se dat ik er iemand echt op zou afkeuren.”