Sterren op TV
Curt Fortin Wie Is De Mol

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 22 maart 2017

Curt Fortin in Adam Zkt. Eva VIPS

Curt Fortin gaat in Adam Zkt. Eva VIPS op zoek naar de vrouw van zijn droom. Geheel naakt hoopt Curtin eindelijk de vrouw te vinden met wie hij een goede match vormt. Een nieuw gezicht op de televisie is de geboren Arubaan absoluut niet, want de dertiger loopt al wat jaren mee als acteur en presentator. Terwijl hij ook muziek maakte, schrijver is en een korte film regisseerde.

Fortin is zeer veelzijdig

Op Aruba werd Curt Fortin grootgebracht, tot hij op zijn vijfde naar Nederland kwam. Negen jaar later zou hij het eiland al bezoeken met de band waar hij in speelde. Een grote muziekcarrière kwam er niet voor de dertiger en ook een regiecarrière na een korte film bleek geen doorbraak. Dat werd wel Star Academy, een programma op Yorin waar jongeren de kans kregen zich te ontwikkelen op diverse onderdelen. Van drieduizend aanmeldingen bleven er twaalf kandidaten over. Uiteindelijk heeft Curt Fortin het van deze groep het verste geschopt.

Fortin op BNN, Discovery Channel en in Voetbalvrouwen

De afgelopen tien jaar heeft Fortin flink wat weten klaar te spelen. Na Star Academy kreeg Curt op Yorin een rol in de toenmalige soapserie Onderweg naar Morgen. Drie jaar later rolde er een contract uit bij BNN en op de jongerenzender presenteerde Curt Fortin twee jaar Top of the Pops en vervolgens URBNN.

Behalve presenteren bleef Fortin ook acteren. Zijn meest bekende rol zal die van Gio Goudzand zijn in Voetbalvrouwen, Goudzand was een stervoetballer. Inmiddels heeft Curt Fortin heel wat programma’s achter zijn naam staan. Zo verscheen hij ook op Discovery Channel in TechTime als presentator en speelde nog een rol in Malaika.

Curt Fortin in Adam Zkt. Eva

De laatste jaren kroop Curt Fortin ook met succes in de pen. In 2014 verscheen Yakanuko – Een gevaarlijke opdracht. Met dit boek won hij de Hotze de Roosprijs voor de beste debuterende kinderboekschrijver. Curt Fortin werd op Aruba vervolgens ook gevraagd om het kinderboekenweekgeschenk te schrijven, met de titel Een reu…reu…reuzenslang. Met Adam Zkt. Eva gaan we ook een heel andere kant van Curt zien. Op een tropisch eiland hoopt hij volledig naakt een vrouw te vinden die bij hem past.

Om vrouwen te lokken deed Curt een oproep: “Als het op de liefde aankomt, ben ik best een nerd. En daarom vind ik dit ook heel erg spannend. Maar één ding vind ik heel erg belangrijk in een relatie en dat is puurheid. Daarom is Adam Zkt. Eva misschien wel de manier om iemand te ontmoeten. Iemand die zich letterlijk bloot durft te geven en vooral zichzelf durft te zijn. Natural beauty”, aldus Fortin, die niet voor het eerst volledig naakt op tv te zien zal zijn. In Voetbalvrouwen zagen we Curt al eens naakt onder de douche staan.

Curt Fortin is te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.