Sterren op TV
Cristel Hennie Eindelijk Thuis Sierra Leone

Cristel en Hennie in Eindelijk Thuis naar Sierra Leone

Cristel en Hennie gaan in Eindelijk Thuis naar Sierra Leone. Cristel is 23 jaar oud en keert voor het eerst terug naar Sierra Leone, het land waar ze geboren is. De twee hopen dat hun bezoek aan Sierra Leone meer duidelijkheid kan geven over hun grote onderlinge verschillen. Wellicht groeien ze door hun bezoek zelfs wel dichter naar elkaar toe.

Cristel en Hennie in Eindelijk Thuis

Cristel en Hennie doen mee aan Eindelijk Thuis. Cristel is geboren in Sierra Leone, maar na haar adoptie is ze in Nederland terecht gekomen. Ten tijde van haar adoptie, ging het niet goed in haar geboorteland. Een hevige burgeroorlog bedreigde de veiligheid. Sinds haar adoptie is de band met haar adoptiemoeder Hennie nooit goed geweest.

Hennie weet nog goed dat de eerste ontmoeting met haar adoptiedochter op Schiphol geen groot succes was. De anderhalf jaar oude Cristel deed niets anders dan huilen. Ook als Cristel opgroeit, blijkt de band tussen de twee niet echt en zijn er grote verschillen. “Ik ben veel emotioneler, veel expressiever dan mijn moeder. Ik kan gewoon niet mezelf zijn bij haar, dat mis ik heel erg”, aldus Cristel. Ze hoopt dat de terugkeer naar haar vaderland voor verandering kan zorgen.

Eerdere afleveringen van Eindelijk Thuis
Elize en Marijke in Suriname
Priyani en Annelies in Sri Lanka
Carlos en Manna in Colombia