Sterren op TV
Corrie Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Corrie Wagenaar in Heel Holland Bakt

Corrie Wagenaar doet mee aan Heel Holland Bakt 2017. De Leidse bakster gaat voor de winst van de bakstrijd van Omroep MAX. Corrie hoopt vooral dat ze flink wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te maken in de tent van Heel Holland Bakt.

Corrie de doktersassistente uit Leiden

De dit jaar vijftig geworden Corrie komt uit Leiden en is doktersassistente op een polikliniek. Tussen alle patiënten door is het uiteraard zeer ontspannend om te bakken. Dat vindt Corrie ook van het bezoeken van een markt, waar ze heel wat van haar ingrediënten weet te verzamelen. Corrie woont samen met haar man en drie kinderen, van twaalf, veertien en zestien. “Drie pubers, dus altijd veel reuring in huis. Maar daardoor ook veel gezelligheid”, zo vertelt ze bij haar introductiefilmpje van Heel Holland Bakt.

“Als ik in de keuken sta ben ik op z’n best. Laat mij koken en bakken, dan ben ik blij.” Daarbij zoekt Corrie maar al te graag de uitdaging, wat haar goed van pas zal komen bij Heel Holland Bakt. “Ik kan jaren vullen met elke dag wat anders maken. Toch heb je wel natuurlijk je favoriete dingen en dat geldt met name voor de kinderen. Die willen soms graag ook dingen terugzien. Iedereen verlangt tenslotte wel eens gewoon naar bloemkool met aardappels. Iets gewoons. Maar echt, ik zou de rest van mijn leven wel iedere dag wat anders kunnen maken. Dus ik hoop dat ik oud word, anders kom ik nooit door al die recepten heen.” En daar heeft ze er voldoende van met al haar kookboeken.

Corrie wil Heel Holland Bakt winnen

Corrie vervolgt over haar bakavonturen voor Heel Holland Bakt: “De moeder van mijn man kon heel goed koken en bakken. Het eerste jaar toen we gingen trouwen, heb ik iedere dag wat anders gekookt of gebakken. Er zijn zoveel recepten op de wereld, ik vond het een mooi moment om te doen. Als ik een taart heb gemaakt, dan maak ik een foto en stuur deze via de app naar mijn vriendinnen. Die komen dan langs om te proeven. Heel vaak leveren ze kritisch commentaar.”

Nu staat Corrie in de witte tent van Heel Holland Bakt en moet de strijd aan gaan met negen andere kandidaten om wekelijks meesterbakker te worden en uiteindelijk de beste thuisbakker van het jaar. “Het erge is dat ik zelf altijd dacht dat ik dat ook wel kon. Maar nu ben ik zelf aan de beurt en heb ik toch iets van ‘oei nu moet ik het laten zien’. Ik ga toch wel voor de winst, al hoop ik niet dat dit mijn Dagmar-moment wordt.” Daarmee wijst Corrie lachend op de Dagmar uit Heel Holland Bakt 2016. Zij moest als eerste het strijdtoneel verlaten.

Volg Corrie Wagenaar van Heel Holland Bakt ook op Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie