Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 december 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Corien Postma vriendin van Kai Merckx

Corien Postma is de vriendin van Kai Merckx, een Nederlandse radio-dj van Qmusic. Ook is hij te horen als stemacteur en voice-over. Vriendin Corien staat eveneens onder contract bij Qmusic; zij als producer office hours.

Corien Postma vriendin Kai Merckx

Corien Postma heeft journalistiek gestudeerd op de Christelijke Hogeschool Windesheim, in Zwolle. In haar schooltijd verdiende ze haar centjes als horecamedewerkster, maar in 2013 ging ze tevens aan de slag bij zender ZO!34, als televisiepresentatrice en webredacteur.

Uiteindelijk pikte het grote Qmusic Corien in oktober 2017 op. Ze had al stage gelopen bij Mattie & Wietze en mocht nu aan de slag als achtereenvolgend producer, reporter en tegenwoordig producer office hours. Op de werkvloer komt ze haar vriend Kai Merckx dan ook ongetwijfeld met enige regelmaat tegen.

Kai Merckx radio-dj Qmusic

Kai Merckx is in 1991 geboren in Terneuzen. Hij volgde een opleiding in communicatie en marketing, maar via O Radio in Antwerpen rolde hij al snel de wereld van het radio maken in. Inmiddels mag hij bij Qmusic in de zomer de ochtendshow van Mattie & Marieke vervangen. Daarover zei hij al eens in de PZC dat het ‘een zware taak is’. “Zij zetten een hele goede show neer.”

“De luisteraars zijn daaraan gewend. Natuurlijk kan ik ze in mijn eentje niet letterlijk vervangen. Dat is ook niet de bedoeling. Ik probeer het op mijn eigen manier zo goed mogelijk te doen.” En dat bevalt uitstekend. Bovendien presenteert hij als ‘Sinterkai’ jaarlijks de Sinterklaasactie van Qmusic. Als stemacteur was Kai Merckx al te horen in onder meer The Incredibles 2, als Heletrix.

Kai Merckx opvolger Mattie en Marieke?

Zijn grootste passie blijft echter radio maken. “Mochten Mattie en Marieke er ooit mee willen stoppen, zou ik dit tijdstip graag van ze overnemen. Ik vind de ochtendshow van zes tot negen uur het mooiste moment om radio te maken”, vertelt Kai.

“Het voelt heel speciaal om ‘s nachts hierheen te rijden, terwijl iedereen nog slaapt. De luisteraars worden met mij wakker. Dat is iets magisch… Ja, het is zeker mijn droom om ooit een eigen show te hebben in de ochtend.” Ongetwijfeld zal zijn vriendin Corien Postma hard voor hem duimen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kai Merckx (@kaimerckx)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kai Merckx (@kaimerckx)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kai Merckx (@kaimerckx)