Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 december 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Claire Verkade is de vriendin van nieuwslezer Boyan Ephraim

Boyan Ephraim ken je wellicht als presentator van RTL. De journalist staat verder bekend om zijn scherpe mening en vraagstelling.

Ephraim werd in 1994 geboren in Leiden. Van kleins af aan vond Ephraim het al leuk om het nieuws aan andere mensen te vertellen en zijn grote droom was dan ook om nieuwslezer te worden. Inmiddels is hij presentator bij RTL. Ephraim is al een tijdje gelukkig met zijn vriendin Claire Verkade, een Rechtenstudente in Rotterdam. De twee delen regelmatig foto’s op hun Instagram-pagina’s.

Inhoudsopgave

Begin loopbaan als journalist

Nadat de Leidenaar zijn middelbare school periode had afgerond, besloot hij journalistiek te gaan studeren in Utrecht. Tijdens deze studie gaat hij aan de slag bij RTL Rijnmond en Omroep West. In 2017 gaat Ephraim aan de slag als verslaggever bij RTL Lansingerland. Hij presenteerde bij deze zender een documentaire over het oorlogsverleden van Lansingerland, genaamd Onvoltooid Bevrijd. Ephraim ontving voor deze documentaire een nominatie voor de Lokale Omroep Awards. Een jaar later werd hij werkzaam als nieuwslezer bij Omroep Gelderland. Vanaf 2017 is hij ook werkzaam als redacteur en voice-over bij RTL nieuws.

Debuut Ontbijtnieuws RTL

Ephraim gaat in 2021 aan de slag als freelancer op de nieuwsredactie van RTL. Wanneer hij met zijn vriendin op vakantie is, wordt hij gebeld door RTL of hij wil invallen voor Joop de Hoop en Meike de Jong. In 2021 maakte Ephraim zijn debuut als nieuwe presentator bij het RTL Ontbijtnieuws. Hij vertelt aan het AD dat dit zijn grote droom was die eindelijk werkelijkheid werd: ,,Ik sprong echt een gat in de lucht. Dat moment gaat me altijd bijblijven. We waren op vakantie op Isola Bella in Italië. We stonden samen te wachten op een veerboot en het was heerlijk weer. Als je dan zoiets te horen krijgt, is dat echt fantastisch.”

Stotteren

Als kind kampte Ephraim met een spraakgebrek. Maar dit weerhield hem er niet van om zijn carrière als journalist en nieuwslezer na te jagen. Tijdens zijn opleiding ontdekte hij dat geen last had van stotteren tijdens een uitzending. Hij vertelde aan RTL Boulevard: ,,Eigenlijk kun je dat vergelijken met zangeres Miss Montreal. Zij stottert niet zodra ze gaat zingen.”

Scherpe mening

Ephraim staat bekend als een journalist die scherpe vragen stelt en graag zijn mening uit, zeker als het gaat om alle ongefundeerde meningen over corona. Zo tweette hier onder andere: ,,Waarom zijn er zo veel mensen in Nederland die zich selectief laten informeren en toch denken dat ze het allemaal beter weten? #zucht #17miljoenvirologen”. Daarnaast uitte hij ook kritiek op het optreden van Caroline van der Plas, voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, in de talkshow van Eva Jinek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Boyan Ephraim (@boyanep)

Privéleven

Boyan Ephraim heeft een relatie met Claire Verkade, die rechten studeert in Rotterdam. Boyan draagt graag stijlvolle kleding, is behoorlijk afgetraind en gaat graag met zijn vriendin Claire weekendjes weg en op vakantie. Claire Verkade is onder meer bevriend met schaatster Jutta Leerdam. Ze doet verder aan hockey, borrelen en koffie drinken met vriendinnen en kleedt zich net als haar vriend elegant en stijlvol.