Sterren op TV
Cinta Bukkens Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Cinta Bukkens in Idols na overwinnen depressiviteit

Cinta Bukkens doet mee aan Idols met een dubbele boodschap. De jongeling wil uiteraard graag winnen, maar wil tegelijkertijd met haar muziek mensen die lijden aan depressies helpen. Want zelf heeft Cinta Bukkens daar ook last van gehad. Haar auditie bij Idols was overweldigend.

Cinta last gehad van depressiviteit

“Ik heb dit mijn hele leven al willen doen, maar ik ben nog nooit zeker genoeg geweest om de stap te zetten. Mijn moeder heeft me nu opgegeven en gezegd dat ik het gewoon moet doen”, vertelde Cinta Bukkens bij Idols. “Mijn vader is daarnaast mijn grootste fan.”

Haar familie is dan ook belangrijk voor haar, want ze heeft veel problemen gehad met onder meer de scheiding van haar ouders. “Ik heb heel erg last gehad van depressiviteit. Ik ben gepest en mijn ouders zijn gescheiden. Het is heel zwaar geweest en de muziek is altijd een uitlaatklep geweest.”

Cinta wil via Idols anderen helpen

Daarom wil ze ook meer met muziek gaan doen dan alleen zingen. “Als je depressief bent dan voel je je altijd moe. Je wilt je bed niet meer uit en je hebt geen reden om hier te blijven. Het voelt zo slecht, alsof er geen toekomst meer is. Daar ben ik nu wel overheen en daarom wil ik gewoon heel graag andere mensen helpen om daar overheen te komen. Als ik down was, dan was de muziek van bijvoorbeeld Demi Lovato er voor mij. Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en het zo goed onder woorden kan brengen. Dat voelt alsof je niet alleen bent. En dat is gewoon fijn.”

Met de auditie bij Idols liet Cinta zien dat ook zij emoties heel goed kan overbrengen. De jury sloeg stijl achterover van haar stem. “Wauw, prachtig, wat een uitstekende interpretatie én dit is de beste performance tot nu toe”, waren de reacties na haar auditie. Vier keer volgde er een dikke ja en zo mag Cinta Bukkens terugkomen in de volgende fase van Idols.

Volg Cinta Bukkens van Idols ook via Facebook en Instagram.

Geplaatst door Cinta Bukkens op maandag 31 oktober 2016