Sterren op TV
Chun Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 december 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Chun in Heel Holland Bakt

Chun is in Heel Holland Bakt één van de kandidaten van het 2020-2021 seizoen. Al van jongs af aan bakt de fysiotherapeut met Chinese roots wat af. En dat mag hij nu in de tent laten zien van Heel Holland Bakt. “Ik ben vooral heel hyper als ik de tent in kom”, zo laat Chun weten.

Chun in Heel Holland Bakt

De 28-jarige Chun woonde tot zijn twaalfde bij zijn oma en opa, die een Chinees restaurant hadden. Eten was dan ook al van zijn jonge jaren een belangrijk onderdeel in zijn leven. Affiniteit met bakken en koken werd voortgezet door zijn tante, die hij als zijn tweede moeder ziet. Inmiddels woont hij samen met zijn vriend Mike de Jong. En die krijgt heel wat taarten voorgeschoteld. Dat zal niet minder zijn nu Chun mee doet aan Heel Holland Bakt.

Wauw-effet willen creëren

“Het leuke van bakken is het eindresultaat”, zo vertelt Chun in het voorstelfilmpje van Heel Holland Bakt. “Dat er een wauw-effect is voor de ander, dat geeft mij een voldaan gevoel.” Samen met zijn tante bakt hij veel. “Ze geeft me ook advies over smaken. Voor ik begin maak ik altijd een tekening hoe het eruit moet gaan zien. Dat geeft mij een visueel beeld.” Daarnaast heeft Chun uiteraard steun van Mike, die hij tijdens Heel Holland Bakt vast goed kan gebruiken.”Hij steunt mij mentaal en praat veel met mij. Als bakker zou ik me omschrijven als rustig en verfijnd, vooral perfectionistisch. Ik kan dan ook erg van mezelf balen als het niet lukt en dan kan er beter ook even niemand in mijn buurt komen.”

Chun is fysiotherapeut en is druk met planten

In het dagelijks leven is Mike naast zijn deelname aan Heel Holland Bakt fysiotherapeut. Daarbij is hij gespecialiseerd in de oncologie. Zelf beweegt hij ook veel en is tevens druk met zijn planten. Daar heeft Chun zelfs een speciale Instagram-pagina voor aangemaakt. Het zijn allemaal speciale zeldzame planten. “Ik vind het leuk om deze te hebben. Het geeft me net zoals bij het bakken een soort voldoening.” En Heel Holland Bakt wordt voor Mike mogelijk de ultieme voldoening, in ieder geval een droom die uitkomt.

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabethEllenEricJennyRianneRoelofSabineThijs