Sterren op TV
Christiaan Varenhorst Olympische Spelen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 17 juli 2016

Christiaan Varenhorst steekt er met kop en schouders bovenuit

Christiaan Varenhorst gaat in de zomer van 2016 op jacht naar olympisch goud. De beachvolleyballer vormt tijdens de Olympische Spelen een duo met Reinder Nummerdor. In aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deed Christiaan al goede zaken door er met zijn partner Nummerdor vandoor te gaan met een gouden plak tijdens de Grand Slam in Moskou.

Wie is Christiaan Varenhorst?

Christiaan Varenhorst is een van de beachvolleyballers die Nederland rijk is. Dat hij bij die sport terecht is gekomen, is echter wel een wonder te noemen. Deze 26-jarige hunk begon namelijk met judo, ging vervolgens nog voetballen en tennissen en is eigenlijk pas op latere leeftijd begonnen met volleyballen op het strand.

Tijdens zijn beginjaren was Alexander Brouwer de rechterhand van Christiaan en later werd dat Jon Stiekema. Sinds 2014 vormt Varenhorst een duo met Reinder Nummerdor. Mocht je Christiaan in beeld zien, dan heb je dat overigens al gauwdoor. Met zijn lengte van 2,12 meter is Varenhorst een opvallende verschijning.

Christiaan Varenhorst op de Olympische Spelen

Christiaan Varenhorst staat in de zomer van 2016 voor de eerste keer in zijn leven op de Olympische Spelen. In tegenstelling tot Nummerdor slaagde Christiaan er voorheen nog niet in om het toernooi te bereiken. Nu is dat dus wel anders en Christiaan kijkt dan ook uit naar het toernooi. Zeker omdat de roots van de sport beachvolleybal in Brazilië ligt. “Het is echt fantastisch om te zien als je daar in het weekend bent en je gaat dan het strand op, dat echt heel het strand vol is met mensen die beachvolleyballen”, zo sprak Varenhorst zich uit tegenover RTL Boulevard.

Tijdens de Olympische Spelen hoopt Christiaan met zijn partner Reinder Nummerdor goede zaken te kunnen doen. Het doel is om in ieder geval een podiumplek te halen, zo liet hij weten aan Helden Online. “Dat is een realistisch doel.” Of Christiaan in Rio de Janeiro ook aangemoedigd gaat worden door een geliefde, is niet bekend. Op social media is niets te vinden over een eventuele vriendin.

Christiaan Varenhorst is te volgen via Facebook.