Sterren op TV
Christiaan, Kirsten en Lucas Het Spaanse Dorp Polopos

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 29 december 2022

Christiaan, Kirsten en Lucas in Het Spaanse Dorp Polopos

Christiaan, Kirsten en Lucas Akkermans doen mee aan Het Spaanse Dorp Polopos. Ze hebben grootse plannen voor Het Spaanse Dorp, maar moeten wel eerst nog op zoek naar een geschikt huis waar ze al hun wensen kunnen uitvoeren. Dat Christiaan en Kirsten al een zoontje hebben, maakt de inwoners blij. Voor Polopos is het ook belangrijk dat er snel meer inwoners komen. Waar het dorpje vroeger werd bewoond door zo’n 2000 mensen, zijn er daar nu nog zestig van over. Alle scholen en winkels zijn inmiddels dan ook gesloten. Aan de Nederlanders om het dorp nieuw leven in te blazen.

Christiaan, Kirsten en Lucas in Het Spaanse Dorp

Christiaan, Kirsten en Lucas willen graag aan de slag in Het Spaanse Dorp Polopos. Ze hebben wilde plannen voor het dorpje, maar zullen eerst op zoek moeten naar een geschikt huis. Daar is Christiaan gelukkig goed voor te gebruiken. Gewapend met een checklist gaan de drie de huizen langs. “Chris ziet altijd wel voor zich hoe dingen worden, dus door dingen heen kijken is altijd wel zijn ding.”

Christiaan en Kirsten zullen wel nog aan de slag moeten met de Spaanse taal. Ze zijn nu drie weken aan de slag gegaan met de taal, maar hebben het Spaans nog niet heel goed onder de knie. “Eigenlijk is het nog gewoon dramatisch slecht”, vertelt Christiaan zelf.

Plannen voor Polopos

Christiaan en Kirsten hebben grote plannen voor Polopos. De twee gaan allebei met iets anders aan de slag. “Wij hebben meerdere plannen voor het dorp. Zo ga ik een luxe verblijf beginnen voor twee personen die even lekker willen ontspannen, uit de drukte en even quality time willen met elkaar. Met daaraan gekoppeld een eigen wijn, die we gaan exporteren naar Nederland onder de naam van het verblijf”, legde Kirsten uit. Het verblijf moet Polopos Exclusive heten.

Christiaan, gediplomeerd loopbaancoach, gaat zich op iets anders focussen. “Ik ga trainingen geven aan Nederlanders die niet weten welk werk ze echt leuk vinden om te doen. Die hun huidige werk niet leuk vinden. Ik ga jullie helpen dat je erachter komt wat echt onwijs goed bij je past. Dan ga ik je ook helpen om je te wapenen voor elk sollicitatiegesprek of bij het helpen van het opzetten van een bloeiend bedrijf.” Voor Christiaan en Kirsten is een verhuizing naar Polopos een droom die uitkomt. Elf jaar geleden spraken ze al over een verhuizing naar Spanje en nu gaat het er echt van komen.