Sterren op TV

Chris Bajema de man van Paulien Cornelisse

Chris Bajema is de man van Paulien Cornelisse, een Nederlandse schrijfster, cabaretière, columniste en televisiepresentator. De twee zijn al sinds 2009 samen en hebben een zoontje genaamd Wiek. Paulien is vooral bekend van haar VPRO-docuserie Tokidoki, over de Japanse samenleving, haar deelname aan Wie is de Mol en haar boek Taal is zeg maar echt mijn Ding.

Chris Bajema man Paulien Cornelisse

Net als Paulien Cornelisse zelf is ook haar vriend Chris Bajema maker van voorstellingen. Samen zetten ze onder meer View-o-rama en Live vanuit de Stoek, die te zien waren op festivals als Oeral en De Parade, in elkaar.

Chris Bajema heeft al eerder een relatie gehad met een andere vrouw, en kreeg met haar ook twee kinderen: Joep en Teun. Daarover zei zijn nieuwe liefde Paulien Cornelisse al eens in de Libelle: “Ik vind het tegenover de ex van Chris niet zo aardig om daar over te praten, omdat het háár kinderen zijn. Maar ik kan wel zeggen dat ze om de week bij ons wonen en dat dat heel goed gaat, omdat het heel leuke, zachtaardige, lieve kinderen zijn.”

Paulien Cornelisse schrijfster en cabaretière

Paulien Cornelisse is een echt multi-talent. Zo schreef ze columns voor onder meer de NRC, bracht ze ook al diverse boeken uit én staat ze geregeld op de planken als cabaretière. Maar het allerleukste vak is natuurlijk het moederschap. Hoe ze als moeder is? “Lief. Warm. Knuffelig. En ook wel kordaat, zo van: ‘Nou, nu is het weer over.’ En wat ik ook doe, dat deed mijn moeder ook, is tellen. Dan kleed ik Wiek bijvoorbeeld aan, en dan zeg ik: hup, zo, en dat is één been, en dat is twee, en dan hup, drie, even het broekje aansjorren, snap je?”

“En verder ben ik een enorme softie, want toen hij voor het eerst naar de crèche ging, moest ik heel erg huilen. Er zijn moeders die dat helemaal niet hebben, maar ik vond het heftig. Op zulke momenten is het fijn dat Chris dat allemaal al eens heeft meegemaakt, die kan dan zeggen dat het goed komt.”

Paulien Cornelisse presentatrice Tokidoki

In september 2018 begon de docuserie Tokidoki, gepresenteerd door Paulien Cornelisse. Aan de hand van bepaalde woorden onderzoekt de Amsterdamse voor de VPRO de Japanse samenleving. In mei 2020 kwam er een vervolg op de docuserie. Ongetwijfeld zal haar vriend en tevens man Chris Bajema één van de vele geïnteresseerde kijkers zijn.