Sterren op TV
chirine-aliani-the-voice-of-holland

Chirine Aliani doet mee aan The Voice of Holland

Chirine Aliani doet mee aan The Voice of Holland 2016. Daarmee is de twintigjarige één van de grote onbekenden in dit seizoen van de talentenjacht. In TVOH zien we namelijk veel zangers terug die al eerder aan een soortgelijk programma hebben deelgenomen of via The Voice of Holland hun carrière een nieuwe boost willen geven. Chirine Aliani wist de jury te overtuigen en koos Waylon als coach.

Inhoudsopgave

Chrine Aliani in TVOH

Voor Chirine Aliani is The Voice of Holland pas het begin. “Na een lange tijd mag ik het officieel zeggen! Ik doe mee aan The Voice!!!”, laat ze zelf dolenthousiast weten via haar sociale kanalen. “Mijn grote droom is internationaal door te breken. Chirine is groot fan is van Beyonce. “Zij is mijn grote voorbeeld. Ze heeft de looks en het figuur. Zoals Beyonce performt, zo wil je als persoon gewoon zijn als je op een podium staat. En zo’n persoon wil ik ook zijn.”

Chirine is vegetariër en een fitness addict zoals ze zichzelf omschrijft. Ze loopt dan ook flink wat rondjes, met name in de omgeving Amsterdam. Op onder meer de Vondelpark Loop en Rondje Mokum rende ze heel wat andere fanatiekelingen eruit. De goede conditie doet haar stem in ieder geval goed. Dat is onder meer te horen in haar vertolking van Feeling Good, die Chirine Aliani op haar eigen YouTube kanaal heeft geplaatst.

The Voice of Holland als doorbraak voor Chirine

The Voice of Holland is nu dus het moment voor Chirine om naar buiten te treden. Muziek maken doet ze al veel langer, want al op haar vierde is ze op zangles gegaan. “Ik was een vroege volgen. Voor mij verjaardag kreeg ik een dvd van Destiny’s Child. Toen ik daar naar had gekeken wist ik dat ik muziek superleuk vond. En tot op heden ben ik daar nog altijd mee bezig.” Vorig jaar heeft ze ook al een keer backing vocals gedaan bij Maan, waardoor ze al eens – al was het op de achtergrond – op het podium van The Voice of Holland heeft gestaan.

Opvallend genoeg koos Chirine Aliani tijdens haar blind audition van TVOH niet voor een nummer van Beyonce, maar voor Stone Cold van Demi Lovato. Het bleek een goede keuze, want zowel Sanne Hans als Waylon besloten te draaien. Uiteindelijk besloot Chirine na lang twijfelen om voor Waylon als coach te kiezen.

Chirine Aliani in de Battles van TVOH

Chirine Aliani kreeg in de battles van The Voice of Holland niet te maken met één tegenstanders, maar met liefst twee tegenstanders. Ze moest het opnemen tegen Irene Hin en de nog erge jonge Romy Weevers. Waylon koos ervoor om het drietal het nummer Brave van Sara Baleilles te geven. Een nummer waarbij Chirine, die een leidersrol nam in de groep, al gauw wist welke stukjes ze wilde zingen. Ondanks dat Chirine de stukjes had die ze graag wilde zingen, ging ze niet door naar de volgende ronde. Waylon koos tenslotte voor Romy.

Chirine Aliani is ook te volgen via Facebook en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Jordan Roy