Sterren op TV
Chimobi Ezekiel Nwankwo The Voice of Holland

Chimobi Ezekiel Nwankwo doet mee aan The Voice of Holland

Chimobi, geboortenaam Ezekiel Nwankwo, doet mee aan The Voice of Holland 2016. In de vijfde aflevering van TVOH moest de Rotterdammer in een blind audition de jury zien te overtuigen. Dat lukte en Chimobi koos Ali B als zijn coach voor The Voice of Holland. De zanger gaat nu dan ook op voor de battles.

Inhoudsopgave

Chimobi de Prince of Bel-Air look-a-like

Zelf kondigt de goedlachse Ezekiel zijn deelname vrolijk aan voor The Voice of Holland. Dat hij kon zingen werd ook duidelijk op de diverse filmpjes. Ezekiel Nwankwo heeft Chimobi als artiestennaam en is naast zanger ook tekstschrijver. Als twee druppels water lijkt Chimobi ook op Will Smith van de Prince of Bel-Air. Wat tevens opvalt is het vloeiende Engels dat hij spreekt, want de aankondiging dat hij deelneemt deed hij in het Engels.

Of zoals hij zelf al zei: “Ik zet mijn beste Britse accept op voor deze mededeling.” Het filmpje maakte hij dan ook lopend door de straten van Londen. Toch is het zingen en maken van muziek nog niet zijn werk, want hij doorliep de Technische Universiteit in Delft.

Chimobi

Hij is dan ook in het dagelijks leven actief als junior developer, werkt voor een softwarebedrijf in Rotterdam en maakt apps. Hij werkt voor zichzelf en doet daarnaast klussen voor Connect Holland. Wanneer Ezekiel Nwankwo niet hoeft te werken, dan transformeert hij dus tot Chimobi. Hij begeleidt zichzelf regelmatig op gitaar.

Optredens heeft hij al voldoende en daarbij wordt de twintiger uitgebreid omschreven. “Zijn repertoire is een mix van Marvin Gaye, Ray Charles, Earth Wind & Fire en nieuwe R&B van Maxwell en Allen Stone”, werd aangekondigd voor Soulful Sundays. Zijn blind auditions met het nummer Sugan beviel de juryleden van The Voice of Holland wel, maar draaien deden Ali B en Sanne pas op het laatste moment. Zijn stom vonden ze top, maar er zaten wat mindere stukken in zijn zang. Uiteindelijk koos Chimobi voor Ali B als coach in TVOH.

Chimobi in de Battles van TVOH

Chimobi bereikte de Battles door zijn Blind Audition bij TVOH. Daar koos Ali B ervoor om de zanger tegenover niemand minder dan voormalig The Voice Kids-deelnemer Vinchenzo Tahapary neer te zetten. Het duo ging op vrijdagochtend, de ochtend voor de uitzending op tv kwam, nog even langs bij Evers Staat Op om alvast een voorproefje te geven. Ze moeten elkaar de ring uit zingen met het nummer I See Fire. Evers had na afloop geen idee voor wie Ali B gekozen zou hebben. Het zou hem niets verbazen als de afvaller gestolen wordt door een andere coach.

Op vrijdagavond 2 december werd de battle tussen Chimobi en Vinchenzo Tahapary bij The Voice of Holland uitgezonden. “Toen ik de challenger zag, dacht ik: Vet, ik had het niet verwacht”, liet Chimobi weten. Ali B waarschuwde hem vervolgens direct: “Chimobi, jij hebt tijdens deze battle wat te winnen. Jij kunt het beter doen dan tijdens je Blind Audition”, zo was de rapper duidelijk. Toen de zanger vervolgens vertelde dat hij het nummer I See Fire niet kende van Ed Sheeran, stond Ali B toch even te twijfelen. Desondanks wist Chimobi toch te overtuigen met zijn battle, al koos Ali B voor Vinchenzo. Chimobi werd vervolgens wel gestolen. Hij had de keuze uit Guus Meeuwis, Waylon en Sanne Hans. Chimobi koos voor Waylon en werd nog in dezelfde aflevering uit de stoel geschopt voor Nikki Nola.

Ezekiel Nwankwo aka Chimobi is te volgen op Facebook YouTube en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Dwight Dissels | Danny Kalima | Khadisha Reed | Roza Lozica | Rudebeats | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Vinchenzo Tahapary | Leon Sherman | Sydney van der Meij | Emma van Helsdingen