Sterren op TV
Charlotte Hansen Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 8 mei 2017

Charlotte, Cisco, Rob, Paul, Jean Carlo en Niki in Topchef Academy

Charlotte Hansen, Cisco Peeters, Rob de Vries, Paul Toorop, Jean Carlo Chacon Ochoa en Niki Adoptie doen mee aan Topchef Academy. De zes deelnemers vormen de groep die in week zes van het programma de strijd met elkaar aangaat in de hoop over een aantal weken in de finale van het kookprogramma te staan. De topchef waar de deelnemers deze week mee te maken krijgen, is Freek van Noortwijk.

Inhoudsopgave

Charlotte Hansen in Topchef Academy

Charlotte Hansen doet mee aan Topchef Academy. Met haar 26 jaar is ze de op één na jongste deelnemer van deze week, maar ze is nu al een tegenstander om rekening mee te houden. Charlotte is de trotse eigenaresse van cateringbedrijf Solotti en doet eigenlijk het liefst niets anders dan koken en over eten praten. Dat klinkt als een ideale combinatie voor iemand die meedoet aan Topchef Academy. In de toekomst hoopt Charlotte er een eigen kookstudio op na te houden. Koken kreeg ze in ieder geval met de paplepel ingegoten. Ook haar Indonesische vader, die helaas overleed toen Charlotte achttien jaar was, kon zich goed uit de voeten maken in de keuken.

Charlotte Hansen is te volgen via Facebook en Instagram.

Cisco Peeters na Masterchef nu in Topchef Academy

Cisco Peeters timmert ook al een tijdje aan de weg als het gaat om koken. Zijn deelname aan Topchef Academy is ook niet een heel grote verrassing te noemen. De man met Colombiaanse roots deed een aantal jaar terug al mee met Masterchef Nederland, met wisselend succes. Hij had een flitsende start, maar viel halverwege af. Wel kreeg hij de kans om terug te keren, om vervolgens toch weer af te vallen. Zo hield zijn Masterchef-avontuur voortijdig op. Of hij in Topchef Academy verder gaat komen is nog even afwachten. De 37-jarige kok hoopt er wel met de hoofdprijs vandoor te gaan, want hij wil niets liever dan TV-kok worden. Nu houdt Cisco zich bezig met kookworkshops. Ook is hij acteur. In Topchef Academy kan Peeters volledig zichzelf tonen.

Cisco Peeters is te volgen via Instagram en Facebook.

Rob de Vries Topchef Academy

Rob de Vries wil het de andere kandidaten graag moeilijk maken. De 48-jarige kok houdt zich in het dagelijks leven ook bezig met koken, maar dan net even anders dan in Tochef Academy. De Vries is de eigenaar van een kinderkookcafé waarin hij kinderen met een vorm van autisme helpt. Dit is ontstaan doordat één van zijn zoons ook autistisch is. Toen hij een keer met hem ging koken, kwam de zoon van Rob opeens helemaal los. Het bleek het zetje te zijn dat hij nodig had om zichzelf te kunnen uiten. Als Rob niet aan het koken is, dan is de kans groot dat hij één van zijn vele kookboeken tevoorschijn trekt. Veel ervaring met presenteren heeft Rob niet, maar als makkelijke kletser kan hij het wellicht toch ver schoppen.

Paul Toorop doet mee aan Topchef Academy

Paul Toorop is de jongste deelnemer deze week. De 25-jarige Paul heeft grootse dromen. Hij is al de eigenaar van een Indisch cateringbedrijf, zonder ooit een koksopleiding gevolgd te hebben, en wil in de toekomst ook graag nog zijn eigen kookboek uitbrengen. Maar dat is nog lang niet alles. De zoon van een Indische vader wil het koken ook graag combineren met televisie maken en dat kan dan weer door Topchef Academy te winnen.

Paul Toorop is te volgen via Instagram en Facebook.

Jean Carlo Chacon Ochoa in Topchef Academy

Jean Carlo Chacon Ochoa probeert het ook in Topchef Academy. De 31-jarige jongeman is afkomstig uit Peru en dat gaan we ongetwijfeld ook wel horen in Topchef Academy. Jean Carlo is nog maar zes jaar in Nederland en kwam hierheen voor de liefde. De Nederlandse taal heeft hij inmiddels aardig onder de knie en nadat hij een koksopleiding heeft gevolgd werkt hij nu in een restaurant in Utrecht. Of de kwaliteiten van Jean Carlo goed genoeg zijn om de finale van de talentenjacht te halen, is afwachten.

Jean Carlo Chacon Ochoa is te volgen via Instagram en Facebook.

Niki Adoptie uit Topchef Academy

Niki Adoptie is werkzaam als telefonisch servicemedewerker, maar vindt het inmiddels tijd voor een nieuwe stap in haar carrière. Dolgraag wil de 28-jarige jongedame aan de slag als televisie-chef en daarom schreef ze zich dan ook in voor Topchef Academy. Koken kreeg ze er met de paplepel ingegoten. Ze stak veel op van de manier waarop haar inmiddels overleden moeder, ondanks dat ze niet veel geld hadden, iedere avond weer iets op tafel wist te zetten. Die creativiteit lijkt Niki in Topchef Academy te kunnen helpen.

Niki Adoptie is te volgen via Facebook.