Sterren op TV
Celine Huijsmans shownieuws

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Celine Huijsmans is meer dan belspelpresentatrice

Belspelletjes hebben in Nederland veel kritiek gekregen, maar het heeft ons in ieder geval ook iets goeds opgeleverd: presentatrice Celine Huijsmans. Zij presenteerden tot 2007 belspelletjes op SBS 6 en toen de belspelletjes van de buis gehaald werden was het gelukkig niet gedaan met de televisiecarrière van Celine Huijsmans. Op dit moment is ze onderdeel van het presentatieteam van SBS Shownieuws.

Wie denkt dat alle presentatrices van de belspelletjes domme blondjes waren heeft het grandioos mis. Celine Huijsmans is bijvoorbeeld zeer slim en ambitieus. Ze behaalde met gemak een VWO-diploma en daarna heeft ze gestudeerd in Utrecht, San Diego (Verenigde Staten) en Malaga (Spanje).

Het presenteren van belspelletjes was voor Celine Huijsmans dan ook eigenlijk ver onder haar niveau, maar wel een manier om de wereld van presentatrices binnen te komen. Daarnaast deed ze met haar goddelijke lichaam ook diverse klussen als model en won ze zelfs de Axe Model Contest. Celine Huijsmans wilde na haar belspelavontuur meer presentatieklussen doen en die kreeg ze ook. Ze ging aan de slag voor Omroep WNL. Als je bij die omroep terecht komt, dan zit je wel goed.

Celine Huijsmans presentatrice van Shownieuws

Omroep WNL was voor meer mooie presentatrices een kickstart voor hun carrière, zoals Eva Jinek, Leonie ter Braak en Merel Westrik. Ditzelfde gold dus ook voor Celine Huijsmans. Na een paar jaar voor Omroep WNL gewerkt te hebben maakte ze weer de stap naar een commerciële zender. Celine Huijsmans is presentatrice van Shownieuws en is dus meerdere malen per week te bewonderen op SBS6. Overigens is Huijsmans niet alleen op televisie te zien. Wie geen genoeg van haar zachte, zwoele stem krijgt moet de radio afstemmen op Radio 538. Celine Huijsmans neemt regelmatig plaats achter de microfoon bij Radio 538 als nieuwslezeres.

Celine Huijsmans hoopt op Wie is de Mol? -deelname

Als Celine Huijsmans van Veronica Magazine de vraag krijgt of ze liever deelneemt aan Wie is de Mol? of Expeditie Robinson gaat ze voor WIDM. “Expeditie Robinson lijkt me een gaaf programma en ik hou best van afzien, maar ik ben niet te genieten zonder eten. Dat wil ik de tv-kijker niet aandoen”, aldus Huijsmans. Wij denken overigens dat beide programma’s uitermate geschikt zijn voor Celine Huismans. De Haagse houdt namelijk wel van een beetje avontuur. Zo kan ze zo’n beetje alles op een snowboard en heeft ze al een fors aantal landen afgereisd. Zo kwam ze al eens in Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Amerika, Italië en Finland.

Het is niet bekend of Celine Huijsmans een vriend heeft, maar misschien maakt ze wel kans bij Thijs Römer. In Veronica Magazine liet zij in ieder geval alvast haar interesse in de ex van Katja Schuurmans doorschemeren. “Van Thijs zou ik wel willen weten wat hij leuk vindt aan een vrouw: wat moet ze doen en hoe moet ze eruit zien? Katja, met wie hij toch een hele tijd samen is geweest, lijkt mij een heel leuke vrouw, dus ik ben ook benieuwd waarom het tussen hen niet heeft gewerkt.”