Sterren op TV
Cees De Wereld Volgens 80-jarigen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 februari 2018

Cees maakt in De Wereld Volgens 80-jarigen zijn droom waar

Cees weet in De Wereld Volgens 80-jarigen voor een topmoment te zorgen. De tachtigjarige garagehouder heeft een zware periode achter de rug en in het SBS6-programma vraagt hij zijn vrouw nogmaals ten huwelijk.

Cees in De Wereld Volgens 80-jarigen

Cees is één van de acht deelnemers aan De Wereld Volgens 80-jarigen. Samen met presentator Viktor Brand woont het gezelschap een maand lang samen in een huis. En niet zomaar een huis, maar een supermodern onderkomen met de meest technische snufjes. Technieken waar deze generatie niets mee heeft. Ook krijgen ze bezoek van vier hippe jongeren en maakt de generatiekloof ruimte voor interessante inzichten.

De tachtigjarige Cees woont in Lochem en heeft altijd een garage gehad. Hij is getrouwd met Gerda, maar de twee hebben een zware tijd achter de rug. Om de zinnen te verzetten zit Cees allerminst stil. Hij volleybalt en zingt in een koor. Ook is hij druk in de weer in zijn schuurtje en doet aan tuinieren.

Cees vraagt Gerda opnieuw ten huwelijk na overlijden zoon

Cees heeft voor zijn deelname aan De Wereld Volgens 80-jarigen een zware tijd gehad. Onlangs verloren hij en zijn vrouw hun zoon. In het Algemeen Dagblad vertelt presentator Viktor Brand over de speciale wens die Cees had voor De Wereld Volgens 80-jarigen. Hij wilde zijn vrouw Gerda nog een keer ten huwelijk vragen. “Wij naar een juwelier voor een klein ringetje, Gerda naar het huis gelokt en de ouderen versierden de tuin. Dat zijn topmomenten!”

In het huis gaat Cees wel een flinke uitdaging aan. Hij heeft namelijk niets met moderne technologie. Een smartphone heeft Cees niet en op internet komt hij ook zelden tot nooit. Koffie wil hij nog gewoon uit een oude koffiemolen en waar hij al helemaal moe van wordt is de Zwarte Piet-discussie. Veertig jaar lang heeft hij in Lochem voor Zwarte Piet gespeeld, de huidige gang van zaken gaat hem dan ook aan het hart.

Alle deelnemers De Wereld Volgens 80-jarigen: Egbert | Bep | Jo | Ies | Joke | Hennie | Martin