Sterren op TV
Caroline van der Plas partner, zoons en BBB.v1

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 10 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 27 juli 2023

Caroline van der Plas: partner, zoons en BBB

Caroline van der Plas, werd in amper 2  jaar één van de bekendste Lijsttrekkers van Nederland. De Fractievoorzitter van de ‘BBB’ is geboren 6 juli 1967 in Cuijk.

Ze woont al jaren in het Overijsselse Deventer in een simpele rijtjeswoning. Caroline, kreeg samen met haar man twee zoons: Kayl en Ryan.

Ze was jaren getrouwd met haar man Jan van der Plas, hij overleed in 2019 aan de gevolgen van Alvleesklierkanker. 9 weken nadat ze wisten dat hij ziek was, was hij al dood. Dit was een loodzware tijd voor de familie. 

Gelukkig had Caroline van der Plas veel steun van haar kinderen. 

Inhoudsopgave

Caroline Van Der Plas is lijsttrekker van  de BBB

Op 1 november 2019 werd de politieke partij ‘BoerBurgerBeweging’ opgericht (afgekorting ‘BBB’) door Caroline van Der Plas, Henk Vermeer en Wim Groot Koerkamp. Bij de Tweede Kamer verkiezingen van 2021 behaalden ze 1 zetel.  

Hierdoor zit Caroline op dit moment alleen in de Tweede Kamer. De Eerste Kamer verkiezingen werden een groot succes. De ‘BBB’ eindigde als grootste partij met  16 zetels. 

Nu het kabinet gevallen is, kan Caroline met haar ‘BBB’ de grootste partij in Nederland worden. Wie had dat 3 jaar geleden kunnen bedenken? Wij in ieder geval niet. Mark Rutte, lijkt definitief te stoppen als premier van Nederland.  
Niet alleen de ‘BBB’ staat er goed voor, ook ‘GroenLinks’ van Jesse Klaver staat er goed voor.

De man van Caroline is overleden

Op 28 september 2019 is de man van Caroline begraven, enkele dagen hiervoor overleed hij aan de gevolgen van avleesklierkanker. Het was een hele heftige periode voor de familie. Caroline, stond er ineens helemaal alleen voor. De familie wist dat Jan ernstig ziek was, maar niemand wist dat het zo snel zou gaan.

Ze heeft nog geen nieuwe liefde gevonden, we verwachten ook niet dat dat binnenkort gaat gebeuren. De fractievoorzitter van de ‘BBB’ lijkt zich volledig te willen focussen op haar politieke partij.

Zo zag Caroline van der Plas er vroeger uit
© Instagram @carolinevandplas

Zo zag Caroline van der Plas er vroeger uit

Omdat veel mensen benieuwd waren hoe Carolien van der Plas er in haar jeugd uitzag, deelde ze een foto op haar Instagram-account met een jeugdfoto uit de jaren 80.  Wat ons betreft is ze weinig veranderd, alleen wat jaren ouder geworden. 

Caroline van der Plas moeder
© Instagram @carolinevandplas

Haar moeder 

Nuala Fitzpatrick is de moeder van de Caroline. Ze werd katholiek opgevoed in het prachtige Deventer. Wellicht dat ze haar politieke interesse van haar moeder heeft, ze werkte jaren als wethouder in Deventer voor het CDA. Ook van der Plas was jaren werkzaam voor de CDA in Deventer.

Haar moeders is enorm trots op wat ze bereikt heeft. Dat vertelt ze aan Hart van Nederland.

De zoons van Caroline

Caroline, kreeg samen met haar man Jan twee zoons: Kayl en Ryan. Ryan, heeft zijn leven goed op de rit. De zoon van Caroline werkt voor ‘’ASML’ in Veldhoven als PLM Project Coordinator. Ryan, houdt er niet van om in de spotlights te staan, vandaar dat er weinig over hem bekend is.

Haar andere zoon, Kayl, staat graag in de belangstelling. Hij gaat graag met zijn moeder mee als ze ergens uitgenodigd wordt. 

Kayl, werkt inmiddels als huisarts in de Randstad. De fractieleidster van de ‘BBB’ is enorm trots op haar zoons. Ze hebben het beiden goed voor elkaar.

Deze opleiding heeft Caroline gevolgd

Ondanks dat Caroline voor school weinig deed, behaalde ze makkelijk haar HAVO-diploma. Doorleren was niks voor haar, ze ging direct aan de slag als journalist bij ‘het Deventer Dagblad’. 

De eerste vrouwelijk president 
© Instagram @carolinevandplas

De eerste vrouwelijk president 

Bij de komende verkiezingen kan Caroline van der Plas de eerste vrouwelijke president worden in Nederland. In de peilingen staat ze op 1, gevolgd door Pieter Omtzigt. 

Ze woont in Deventer 

Caroline van der Plas, leeft erg bescheiden. Ze woont in een bescheiden rijtjeswoning in Deventer. Haar beide zoons zijn het huis uit. De fractievoorzitter woont dus alleen. Het huis waar ze nu woont, kocht ze in 2020 voor 200.000 euro. Een bescheiden bedrag als je weet welk bedrag er iedere maand binnenkomt.

Dit verdient  Caroline Van Der Plas 

Caroline, verdient op jaarbasis zo’n € 127.374,34. Dat is ruim 3 keer modaal. Mocht ze president worden van Nederland, dan kan haar salaris stijgen naar € 186.414 per jaar. 

Is Caroline te gast geweest bij Jinek?

Ja, Caroline is meerdere keren te gast geweest bij Eva Jinek. In één uitzending vertelde ze over haar partij, in de andere uitzending gaf ze haar mening over ‘Het boerenprotest’. De andere gasten waren Floor Bremer en Sjaak van der Tak.

Waar staat de ‘BBB’ voor?

‘BBB’ staat letterlijk voor ‘BoerBurgerBeweging’. Caroline van der Plas, is de lijsttrekker van deze partij.

Wat deed Caroline bij Vandaag Inside?

Op 7 maart 2023 was Caroline te gast bij ‘Vandaag Inside’. Samen met Wilfred, Johan en René bespraken ze onder andere het ‘Stikstofprobleem’. 

Wat deed Caroline van der Plas bij Beau?

Caroline, zat zowel in 2022 als in 2023 bij Beau. Het ging in beide afleveringen over stikstof en de toekomst van onze boeren. De afleveringen werden gepresenteerd door Beau van Erven Dorens.

Wat vindt Caroline van der Plas van de Meilandjes?

Caroline van der Plas, heeft een goede band met Martien Meiland. Martien, Caroline en Erica zijn samen uit eten geweest. Ook blijken ze familie van elkaar te zijn. Caroline, is de dus ook familie van Montana en Maxime

Heeft Caroline een boek geschreven?

Een boek kon niet uitblijven voor de leidster van de ‘BBB’. Haar boek heet ‘Gewoon gezond verstand, Caroline van der Plas’. Het boek is onder andere te koop op bol.com en bruna.nl

Heeft Caroline een Instagram-account?

Ja, Caroline van der Plas heeft haar eigen Instagram-account met 122.000 volgers is ze razend populair.