Sterren op TV
Carolien Borgers

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Carolien Borgers heeft een prachtige krullenbol

Cabaretière Carolien Burgers heeft een zeer opvallend handelsmerk: met haar prachtige bos krullen is ze haast niet te missen. Burgers is inmiddels al jaren een bekende naam in de wereld van cabaretiers en heel Nederland leerde haar kennen in 2013, toen ze deelnam aan Wie Is De Mol. Het was gelukkig niet het enige programma waarin we Carolien Borgers op TV kunnen bewonderen. Zo neemt ze in 2016 bijvoorbeeld deel aan het RTL 4-programma It Takes 2.

Wie is Carolien Borgers

Carolien Borgers werd op 7 juni 1983 geboren in Breda en ging even verderop, in Etten-Leur, naar school. Al op vroege leeftijd ontdekte de blondine dat haar toekomst lag in de wereld van de theaters. Na de middelbare school werd ze aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze was toen pas zeventien en van Breda naar Amsterdam was een grote stap. Maar grote stappen maken was geen probleem voor Carolien. Ze tourde in haar stagejaar door het land met Ren Lenny Ren van Acda en de Munnik. Afstuderen deed Carolien Borgers op een bijzondere plek. Ze speelde drie avonden in de Kleine Komedie, toch de cabarettempel van Nederland. Sinds 2008 is Borgers afgestudeerd en stond ze op eigen benen en speelde ze in verschillende theaters door heel het land.

Carolien Borgers zingt in It Takes 2 van RTL 4

Carolien Borgers is niet alleen heel grappig en gevat, ze is ook in staat om liedjes te zingen. In haar shows is er ook voldoende ruimte voor muziek en wellicht heeft Carolien Borgers dat een uitnodiging voor It Takes 2 opgeleverd. Dit programma wordt door RTL 4 nieuw leven in geblazen en het is de bedoeling dat Bekende Nederlanders bewijzen dat ze kunnen zingen. Zij moeten de professionals Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis en Waylon zien te overtuigen. Van Borgers wordt dus een hoop verwacht, aangezien ze in haar shows regelmatig de microfoon grijpt om te zingen. Toch is de concurrentie niet mals in It Takes 2. De andere deelnemers zijn: Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Klaas van der Eerden, Jan Versteegh, Fatima Moreira de Melo, Marlijn Weerdenburg, Rutger Vink en Pim Wessels. It Takes 2 wordt op de zaterdagavond uitgezonden en gepresenteerd door Chantal Jansen en Gordon.

Het is niet voor het eerst dat Carolien Borgers ook op televisie is te zien. Zo was ze dus deelnemer aan de populaire spelshow Wie Is De Mol?. In Zuid Afrika schopte Carolien het tot de finale. De Mol was ze niet, maar de winnares ook niet. Ze legde het af tegen Paulien Cornelisse, terwijl Kees Tol als De Mol uit de bus kwam. Naast Wie Is De Mol? hoorde Carolien Borgers ook tot het team van Mag Ik U Kussen. Deze datingshow werd uitgezonden op de publieke omroep door AVRO. Samen met twee andere comedians moest ze zogenaamd strijden om het hart van een Bekende Nederlander.

Carolien Borgers kun je ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram