Sterren op TV

Carmen Groenefelt in In Real Life de veganist en illustrator

Carmen Groenefelt is één van de jongeren die te zien zijn in de serie In Real Life, op NPO 3. Daarin volgen kijkers het leven van acht millennials in de omgeving van Eindhoven. Ze wonen drie maanden samen in één huis.

Carmen Groenefelt in In Real Life

In In Real Life proberen de makers te laten zien wie er schuil gaan achter ‘andere identiteiten’ die jongeren op de sociale media proberen voor te houden. Er wordt een uniek inkijkje achter de schermen (of: in de hoofden) bij millennials gegeven. Met zijn achten moeten ze het huis draaiende houden, maar ondertussen – juist in deze zware coronatijden – ook hun eigen leventje op de rit zien te houden.

Carmen Groenefelt illustrator en mode-freak

Carmen Groenefelt is 25 jaar jong en komt uit het immer gezellige Tilburg. Ze hoopt op een doorbraak in haar vak als illustrator. Voor deze creatieveling is mode dan ook erg belangrijk, zo vertelde ze al eens in een interview met VICE. “Mode is voor mij een manier om mijzelf creatief uit te drukken. Omdat ik me creatief uit in mijn tekeningen, wil ik dat ook doen met mijn kledij.”

“Mode is voor mij iets wat losstaat van catwalks, dure merken en laatste trends. Als ik op zoek ben naar een bepaald kledingstuk om aan mijn garderobe toe te voegen of een kledingstuk vind wat andere mensen niet mooi zouden vinden maar ik wel, zie ik dat ook als creatief bezig zijn met mode.”

Veganist en groen leven

Carmen Groenefelt is verder al jarenlang veganist, en doet nog meer om zo ‘groen’ mogelijk te leven: “Ik zit ook bij een financieel groene bank. Voor het verpakken van mijn illustraties ter verzending ben ik momenteel aan het kijken of ik honingraatkarton (karton dat gevlochten is waardoor het beter beschermt) kan gebruiken in plaats van bubbelplastic.”

“Momenteel woon ik in een studiocomplex waar ik jammer genoeg niets kan zeggen over onze energieleverancier en of er bijvoorbeeld tochtstrips geïnstalleerd kunnen worden. Daardoor gaat er veel energie verloren. In de toekomst hoop ik een huis te kunnen huren of kopen dat veel CO2-vriendelijker is.” Tot slot brengt Carmen haar eigen boeken al uit. Het moge duidelijk zijn dat we met een ambitieuze en uiterst actieve jongedame te maken hebben!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carmen Groenefelt illustrator (@carmengroenefelt_art) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carmen Groenefelt illustrator (@carmengroenefelt_art) op