Sterren op TV
Carlos Platier Luna Expedtie Robinson 2017

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 september 2017

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Carlos Platier Luna wil Expeditie Robinson 2017 als ON’er winnen

Carlos Platier Luna doet mee aan Expeditie Robinson 2017, als ‘Onbekende Nederlander’. Samen met drie andere onbekende Nederlanders wist de Oldenzaler de selectierondes te overleven en mocht zodoende afreizen naar een onbewoond Filipijns eiland.

Carlos Platier Luna in Expeditie Robinson 2017

Meedoen aan Expeditie Robinson 2017 is voor Carlos Platier Luna een droom die uitkomt. Jaren was het onmogelijk om voor niet Bekende Nederlander’s mee te doen aan Expeditie Robinson, maar de makers van het programma kwamen voor het achttiende seizoen met een variant op de proppen. Vier Onbekende Nederlanders kregen de kans om mee te doen aan ER 2017. Om mee te mogen doen moest er echter wel afgerekend worden met duizenden concurrenten. Daarvan bleven er nog honderd over, waarvan Carlos Platier Luna er één van was. Met Pasen vond een laatste selectieronde plaats en ook nu overleefde hij de schifting en mocht Carlos Platier Luna zich deelnemer Expeditie Robinson 2017 noemen.

Met zijn 23 jaar behoorde Carlos Platier Luna tot de jongste gasten van Expeditie Robinson 2017. Het verleden wees uit dat de winnaars van het programma zelden de jonkies zijn, maar de wat meer ervaren kandidaten. Carlos heeft wel als voordeel dat hij fysiek topfit is en dát is wel vaak een belangrijke factor om te kunnen winnen. Carlos judot namelijk op hoog niveau.

Carlos Platier Luna als judoka

Carlos Platier Luna, heeft een Spaanse achtergrond en doet al jaren aan judo en voor Expeditie Robinson mocht hij dan wel een onbekende zijn voor het grote publiek, mogelijk wint hij als judoka ooit nog aan bekendheid. Voor zijn sport verhuisde hij van Oldenzaal naar Heerenveen, om daar meer te kunnen trainen.

Lees ook: Alle Expeditie Robinson deelnemers

Het offer leverde hem meerdere medailles op internationale judo-toernooien op. Mocht hij het als judoka niet redden in de absolute wereldtop, dan wordt hij graag herinnerd als winnaar van Expeditie Robinson 2017. “Weken doorbrengen op een eiland, weinig eten, veel spellen moeten doen, hutten bouwen”, Carlos Platier Luna keek er op voorhand al enorm naar uit.

Volg Carlos Platier Luna van Expeditie Robinson op Facebook en Instagram