Sterren op TV
Buddy Vedder

Buddy Vedder is een absolute hunk

Buddy Vedder doet de harten van vele meisjes smelten. Hij is jong, grappig en waanzinnig knap. Gelukkig is hij sinds het 26ste seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden bijna dagelijks te zien in de langstlopende soapserie van Nederland. Maar wie is Buddy Vedder nu eigenlijk?

Inhoudsopgave

De cv van Buddy Vedder

Voordat Buddy Vedder in Goede Tijden Slechte Tijden terecht kwam werkte hij al aan een indrukwekkend cv. Ondanks dat hij in 2015 pas 21 werd heeft hij al de nodige acteerklussen achter zijn naam staan. Niet alleen filmklussen, maar hij stond ook in het theater.  Buddy Vedder was namelijk te zien in de musical Heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt. Naast het acteren studeerde Buddy ook gewoon. Hij studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam en tijdens deze opleiding scoorde hij al een hoofdrol in de korte film Held en speelde hij in Dubbelspel en Leven. En alsof het acteren en studeren allemaal niet genoeg is leeft Buddy Vedder zich ook nog eens uit bij dansacademie Lucia Marthas.

Overigens is Buddy Vedder niet de enige telg van de familie Vedder met een hoop talent. Ook zijn zusje Eva is bezig om een mooie carrière op te bouwen. Niet als actrice, maar als tennisster. Eva Vedder wordt in november 2015 pas vijftien jaar, maar wordt gezien als één van de Nederlandse toptalenten.

Buddy Vedder als Rover Dekker in GTST

Op 31 augustus was Buddy Vedder voor het eerst te zien in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij speelt in GTST Rover Dekker, de zoon van Linda Dekker die na jarenlange afwezigheid ook weer terug is gekeerd. Buddy Vedder lijkt bij GTST helemaal op zijn plek. Als Rover Dekker speelt hij een brutaal knaapje, maar is hij wel iemand die het hart op de goede plek heeft zitten. Hij is met zijn moeder Linda van Canada naar Meerdijk verhuisd. In al zijn ijver en onschuld komt Rover juist wel eens in de problemen, maar gelukkig is Laura, de oma van GTST, altijd bereid om iedereen te helpen. Hierdoor werkt Rover als bellboy in De Rozeboom.

Behalve het acteren in Goede Tijden Slechte Tijden doet Buddy Vedder ook al presentatiewerk. Hij is sinds 2015 de nieuwe presentator van het programma Kids Top 20. Dit programma wordt door de AVROTROS uitgezonden bij Zapp. Onder andere Kim-Lian van der Meij en Monique Smit gingen hem voor en van hen is bekend dat het met de carrières wel goed kwam. De ultieme droom van Buddy Vedder is om uiteindelijk Jeroen van Koningsbrugge achterna te gaan. “Zoiets wil ik ook gaan doen”, zei hij in de Gooi- en Eemlander, toen hij nog in HAVO 4 zat.

Buddy Vedder in It Takes 2

Buddy Vedder doet in 2017 mee aan It Takes 2. Nadat de presentator met Robin Martens uitgroeide tot de winnaar van Dance, Dance, Dance, heeft hij zich nu gewaagd aan een nieuw avontuur. Alhoewel hij zich in het dagelijks leven niet echt bezighoudt met zingen, hoopt hij ook in het zangprogramma hoge ogen te kunnen gooien. De andere deelnemers aan It Takes 2 2017 zijn Ruben Nicolai, Hans Klok, Gijs Staverman, Tooske Ragas, Holly Mae Brood, Bibi Breijman, Hanna Verboom en rapper Keizer