Sterren op TV
Bruno Prent Dylan King SpangaS

Bruno Prent is Dylan King in SpangaS

Bruno Prent heeft in de afgelopen jaren vooral aan de weg getimmerd als rapper. In 2016 gaan we hem echter van een heel andere kant leren kennen. Nadat we hem al als Benja voorbij zagen komen in Goede Tijden, Slechte Tijden, is hij vanaf het najaar van 2016 Dylan King in SpangaS. Een aardige carrière-switch dus voor Bruno, die in het dagelijks leven gewoon muzikant is.

Inhoudsopgave

Bruno Prent als Dylan King in SpangaS

Bruno Prent is met zijn eigen leeftijd van 23 jaar natuurlijk al lang de middelbare school ontgroeid, maar voor de serie SpangaS deert dat niet. Bruno kruipt vanaf 5 september 2016 dagelijks in de huid van Dylan King. Dylan komt terecht in de bovenbouw van het Spangalis-college. Zijn thuissituatie in de serie blijkt overigens een niet alledaagse. Hij woont namelijk bij zijn opa Lucas, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. Om tijdens zijn schoolcarrière ook wat centen te verdienen, is Dylan in zijn vrije tijd fietskoerier. Eerder werd overigens al bekend dat Joe Sinduhije, Siawaash Cyrroes en Iris van Loen toe werden gevoegd aan de cast.

Bruno Prent als rapper

Bruno Prent is al van jongsaf aan bezig met een carrière als rapper. Al op dertienjarige leeftijd verschijnt hij in de krant De Stentor, omdat hij samen met een groepje vrienden meedoet aan een prijsvraag. Daaruit blijkt dat zijn roots op muziekgebied liggen bij Pand – O in Zutphen. Daarna neemt de carrière van Bruno echter steeds serieuzere vormen aan. Prent, die ook wel door het leven gaat onder de naam Bruno Punt, komt op een gegeven moment zelfs terecht in de band Flow&CO. Daarmee wint hij in 2012 de Grote Prijs van Nederland en neemt hij onder andere plaats bij De Wereld Draait Door.

Uiteindelijk kiest Bruno ervoor om met De Beloning verder te gaan en brengt hij bovenstaand nummer uit: Voorbij. Sinds eind 2015 reist Bruno Prent stad en land af met met GIOCATORI. In eerste instantie werd die groep gevormd door vriendengroep Celvin van het Schip, Dennis Brugman en Jorik Scholten. De laatstgenoemde, die we beter kennen onder zijn artiestennaam Lil’ Kleine, kan zijn agenda echter maar moeilijk koppelen aan die van GIOCATORI. Sinds eind 2015 is Bruno dan ook als vierde lid toegevoegd aan de band.

De achtergrond van Bruno Prent

Bruno Prent is inmiddels uitgegroeid tot een knappe jongeman, maar ooit stond zijn wieg in Deventer. Tegenwoordig is Bruno woonachtig in Amsterdam, waar hij volgens zijn Facebook-account studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Voorheen volgde hij een opleiding aan de Rockacademie in Tilburg. Of Bruno Prent een vriendin heeft, is niet bekend.

Bruno Prent is te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.