Sterren op TV
Brownie Dutch

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 21 mei 2016

Brownie Dutch, de alleskunner met de zonnebril

Brownie Dutch doet in 2016 mee aan een nieuw seizoen van De Beste Zangers van Nederland. In de afgelopen jaren heeft Renaldo Dennis Remy van Tuil, zoals de echte naam luidt van deze alleskunner, al een aardige naam opgebouwd.

Brownie Dutch en Ali B

Zo zagen we hem onder andere voorbij komen als zanger, televisiepresentator, producer en rapper. Brownie Dutch staat vooral bekend om zijn kenmerkende uiterlijk. Zo draagt de veelzijdige muzikant bijna altijd een pak en een zonnebril. Iemand die al vroeg op de hoogte was van de talenten van de inmiddels 29-jarige Brownie Dutch, was Ali B.

De rapper haalde de Amsterdammer al op vroege leeftijd naar zijn studio en vanaf 2011 werd Brownie Dutch echt bekend toen we hem voorbij zagen komen bij Ali B op volle toeren Ali B en de Muziekkaravaan.

De muzikant ging als producer en zanger aan de slag voor die programma’s. Brownie Dutch, die ook al een naam heeft opgebouwd als presentator van De Invasie en als jurylid van het Junior Songfestival, zagen we in de afgelopen jaren ook regelmatig in reclames van T-Mobile verschijnen.

Brownie Dutch bij Beste Zangers van Nederland

Ook haalde Ali B zijn vriend regelmatig naar voren in afleveringen van The Voice of Holland. In 2016 zal Renaldo een podium voor zichzelf krijgen. Hij doet namelijk mee aan een nieuw seizoen van de Beste Zangers van Nederland waarin hij het onder andere op zal nemen tegen Sharon Doorson.

Het programma is vanaf 21 mei te bekijken op NPO1. Hiermee zal de zanger van de nummers Rosamunde 2011 en Stupid kind of lover dus gaan laten zien wat hij als zanger in huis heeft.

In de toekomst hoopt Brownie nog eens een MTV Award of een Grammy in de wacht te slepen, zo gaf hij in 2014 aan in een interview met het Algemeen Dagblad.