Sterren op TV
Britt Scholte

Britt Scholte is Kimberly in GTST

Britt Scholte speelt Kimberly in GTST. De negentienjarige Scholte timmert al enige tijd hard aan de weg als actrice. Britt, die in Heiloo is geboren, wist al van jongs af aan waar haar toekomst moest liggen. Het podium was namelijk echt de plek waar Scholte zich gelukkig voelde. Sinds haar achtste levensjaar heeft Britt de nodige theaterklassen gevolgd en anno 2016 kunnen we wel stellen dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen.

Inhoudsopgave

Britt Scholte als Kimberly in GTST

Britt Scholte speelt in GTST. De jongedame kruipt in de huid van Kimberly voor de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Nadat ze al even te zien was in de GTST Meerdijk App, werd al gauw duidelijk dat ze de dochter van Marcus Sanders (Hugo Metsers III) gaat spelen. In het verleden was kleine Kimberly al eens te zien in GTST, maar zij verliet de serie op een gegeven moment toen Marcus’ ex Cyrille naar de Verenigde Staten vertrok. Vanaf het najaar van 2016 zien we Britt Scholte als diezelfde Kimberly in de soapserie, al is dat kleine meisje inmiddels wel groot geworden. Het is nog niet bekend op welke datum Britt Scholte als Kimberly zal debuteren in GTST.

Britt Scholte als actrice

Voordat Britt Scholte als actrice aantrad in GTST, had ze ook al de nodige kleine rolletjes gehad. Zo verscheen ze in 2012 in de dagelijkse jeugdserie SpangaS. Scholte kroop in de huid van Trijntje en deed in totaal in negen afleveringen mee. Pas vanaf 2014 leerden we Britt pas écht kennen toen ze dagelijks als Anouk te zien was in Brugklas, een programma dat tegenwoordig ook in België te zien is onder de naam Het Middelbaar. Ook anno 2016 is Scholte nog steeds in die serie te zien. Maar daar bleef het niet bij.

Zo kreeg de blondine in 2015 ook een rol toegekend in Kattenoog – Het Geheim van de Griezelclub en zien we haar in 2016 in de film Hart Beat. Britt maakte ook haar opwachting in de videoclip Misschien Verliefd van Zomaer. Haar vriendje Robin zingt namelijk in die groep. Tevens is ze kort te zien in de videoclip Als je d’r niet bij bent van Jan Smit.

Britt Scholte op haar YouTube-kanaal

Britt Scholte, die in 2016 voorbij kwam bij het Zapp-programma Bommetje XL, heeft ook een eigen YouTube-kanaal waarop ze regelmatig video’s plaatst. In de meeste gevallen gaat dat om video’s met haar vriendje Robin Zomer. Ook neemt ze haar kijkers regelmatig mee naar school.

Britt Scholte volgt de acteursopleiding op het Mediacollege in Amsterdam. Daarnaast is ze regelmatig te zien in YouTube-video’s van andere bekende vloggers, waaronder in die van Niek Roozen en in die van Ponkers. Ongetwijfeld dat we in de toekomst nog veel meer van haar gaan horen.

Britt Scholte is te volgen op Instagram, Snapchat, Twitter en Facebook.