Sterren op TV
Brechtje Kat Linda Muller Celblok H

Brechtje Kat schittert in Celblok H en in het Vondelpark

Brechtje Kat is één van de actrices in Celblok H, de dramaserie op SBS 6. Zij speelt Linda Muller in de serie. Daarnaast is Kat ook regelmatig in het theater te zien. Hier toont ze haar talenten met sketches en mooie liedjes.

Brechtje Kat als Linda Muller in Celblok H

Brechtje Kat kreeg de rol van Linda Muller in Celblok H in 2014 toebedeeld. Daarmee heeft ze een bijrol te pakken in de succesvolle serie van SBS 6. Het verhaal is overigens gebaseerd op de Australische serie Wentworth. Kat speelde als Linda mee in acht afleveringen van het eerste seizoen van Celblok H.

In de seizoenen daarna werd haar rol in de gevangenisserie steeds iets groter en was ze ook vaker zichtbaar. In seizoen twee en drie kwam Brechtje immers in iedere aflevering voor. Ook in seizoen 4 van Celblok H, dat begin 2017 van start ging op SBS 6, keert Linda Muller weer terug.

Brechtje Kat in het theater

Brechtje Kat geeft ook regelmatig voorstellingen in het theater. Haar carrière speelt zich dus zeker niet alleen op televisie af. Haar eerste voorstelling was Vaarland. In deze show uit 2012 blikt Brechtje terug op haar jeugd. Ze werd in 1982 geboren in Westzaan, op steenworp afstand van Amsterdam. In Westzaan ging het er echter heel anders aan toe dan in de hoofdstad. Het leven tussen de koeien en postduiven was niets voor Brechtje Kat en dus vertrok ze naar de grote stad. Die verschillen komen terug in Vaarland, op komische wijze en in liedjes.

Ook over de grens leefde ze in een grote stad. Ze ging in Antwerpen naar het Herman Teirlinck Instituut en behaalde hier in 2009 haar diploma op de afdeling Kleinkunst. Een jaar later verhuisde ze terug naar Amsterdam en kreeg ze diverse theateropdrachten. Daarnaast begon dus ook het Celblok H-avontuur en had ze gastrollen in A’dam en Eva en Voetbalmeisjes. Ook het theater gaat nog altijd verder. Zo vormt ze met Tirza de Boer een cabaretduo, onder de naam KAT MET D T VAN TIRZA. Samen zijn ze Artist in Residence bij VondelCS en presenteren ze Paradijsvogel.

Volg Brechtje Kat op Facebook

Geplaatst door Rosa van Ederen op vrijdag 12 april 2013

Geplaatst door Felix Hildenbrand op maandag 29 juli 2013

Geplaatst door Brechtje Kat op zondag 28 augustus 2016