Sterren op TV

BOOS wint belangrijkste prijs door aflevering The-Voice!

Het programma BOOS van BNN-VARA die geleid wordt door Tim Hofman heeft gisteravond de belangrijkste journalistieke prijs van het jaar gewonnen. Dit door de aflevering die het programma maakte in januari 2022.

Na veel geluiden rondom The Voice of Holland wegens mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag, maakte BOOS in januari 2022 DE aflevering waarin slachtoffers eindelijk een podium kregen. BOOS sprak met 17 kandidaten, ex-werknemers en werknemers die zich willen melden wegen grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice. De aflevering versloeg record want, de views stonden na 2 uur al op zo’n 5 miljoen. Na een halve dag ruim 7 miljoen, en dit is veruit het meest bekeken aflevering die het programma maakte. Heel Nederland zat zo’n beetje te wachten op de aflevering. Niet gek ook dat na de aflevering The Voice of Holland dan ook echt op de kop stond.

En verdachten als Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B het dan ook heet onder de voeten werd. Ali postte even later nog te geloven in zijn eigen onschuld. Maar evenals Jeroen gaat ook Ali vervolgd worden voor zijn gedrag binnen het programma. Marco Borsato zal niet vervolgd worden maar, volgens experts zal dit hem zeker niet redden. Doordat Marco niet vervolgd zou worden, zou volgens experts de waarheid in het midden blijven liggen. En dus een mogelijke comeback voor Marco bijna uitsluitend is.