Sterren op TV
Boer Riks Boer Zoekt Vrouw Internationaal Canada BZV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 24 april 2017

Boer Riks uit Canada in Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Boer Riks zoekt naar nieuw geluk in Boer zoekt Vrouw Internationaal. Deze boer heeft de leeftijd van 39 jaar al bereikt. Het bedrijf van Riks is gevestigd in Canada. Oorspronkelijk komt Riks eigenlijk uit Drenthe. Veertien jaar geleden liet hij Nederland echter achter zich om aan de slag te gaan in Canada, waar hij tegenwoordig koeienboer is. Naast Boer Riks doen overigens ook Boer Herman, Boer Marc, Boer David en Boer Olke mee aan het nieuwe seizoen. Boer Riks date met Marit en Eline. Marit bleef uiteindelijk als enige over, maar tussen Riks en Marit sloeg de vonk niet over. Uit de laatste aflevering bleek dat Riks verliefd was geworden op een vrouw die afgelopen zomer bij hem werkte op de boerderij. Met haar is hij nu gelukkig.

Inhoudsopgave

Boer Riks uit Canada in BZV

Boer Riks zoekt via BZV naar een nieuwe vrouw. Wij hebben het expres over ‘nieuwe’, want Riks blijkt in het verleden al getrouwd te zijn geweest. In het verleden was deze boer getrouwd met een Canadese vrouw, maar uiteindelijk strandde dat huwelijk. Wel heeft hij twee kinderen overgehouden aan zijn relatie met zijn vorige vrouw. Het gaat om dochter Olivia en zoon Owen. Zodra de twee uit school zijn, komen ze altijd graag bij Riks langs. Op de boerderij van hun vader moeten ze wel de handen uit de mouwen steken.

“Dit is de hobby van de kinderen, die hebben kippen. Dit is hun handel. Ze verkopen eieren. Zo krijgen ze een gevoel voor verantwoordelijkheid”, vertelde Riks. Naast de tachtig melkkoeien en wat vleesvee lopen er dan ook nog eens 24 kippen rond bij Riks in Canada. Daarnaast hebben ze nog vijf katten, twee konijnen en één herdershond. Die laatstgenoemde heet Rover.

Boer Riks zoekt Nederlandse vrouw

Nadat het huwelijk met een Canadese vrouw gestand is, is Riks nu duidelijk op zoek naar een Nederlandse vrouw. “Ze zijn realistischer”, zo vergeleek hij Nederlandse vrouwen met Canadese vrouwen op de officiële website van Boer Zoekt Vrouw. “Hier zijn de vrouwen best veeleisend. Nederlandse vrouwen staan meer met beide benen op de grond. Wat niet kan, kan niet. Een Nederlandse vrouw zorgt ook beter voor zichzelf, wil er goed uitzien, is meer met haar gezondheid bezig.”

Uiteindelijk hoopt Riks weer een gezin te kunnen vormen. “Een leuk gezinnetje vormen met een vrouw en misschien nog een paar kindjes. Dat zou ik echt leuk vinden”, aldus de boer, die tegenwoordig weleens eenzaam is. “Dan loop je alleen in huis. Wat moet je dan doen? Als de kinderen er zijn, dan voel ik me best. Anders ook wel, maar als dan de dag over is, en de kinderen zijn er niet. Ja, dan ga je maar aan het werk. Het is mooier als je met iemand een kop koffie kunt drinken.”

Boer Riks wil gekookt ei met hamburger

Boer Riks blijkt wel een eigenaardig type te zijn. Yvon Jaspers schrok dan ook flink in de eerste aflevering. Terwijl Riks de eieren liet zien, vroeg Jaspers de boer om een ei te koken. Toen de boer vervolgens vroeg of ze er ook een hamburgertje bij wilde, wist de presentatrice niet wat ze meemaakte. Het eitje smaakte overigens wel prima. Maar met deze boer weet je dus nooit wat je kunt verwachten.

Broertje Boer Riks verongelukt
Het leven van Riks is overigens niet altijd over rozengeur en maneschijn gegaan. Zijn jongste broertje verongelukte dertien jaar geleden. Dat gebeurde op het moment dat de boer net twee maanden in Canada woonde. Riks hoefde dat echter niet in zijn ééntje te verwerken. De kerk, waar hij nog altijd iedere zondag te vinden is, steunde hem. “Toen wist ik dat ik thuis was.”

Boer Riks Boer Zoekt Vrouw Internationaal Canada BZV