Sterren op TV
Boer Olke Boer Zoekt Vrouw Internationaal BZV Texas

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 24 april 2017

Boer Olke is Friese Boer uit Boer Zoekt Vrouw

Boer Olke hoopt aan het seizoen 2016-2017 van Boer Zoekt Vrouw Internationaal een geliefde over te houden. De boer is afkomstig uit Friesland, maar heeft tegenwoordig een boerderij in Texas. Hij emigreerde zo’n dertig jaar geleden naar de Verenigde Staten samen met zijn ouders en zeven broers en zussen. Het doel was het opzetten van een melkveebedrijf en dat slaagde. Via BZV hoopt hij een leuke vrouw te ontmoeten die Nederland achter zich wil laten om een nieuw leven te beginnen in het altijd warme Texas. Naast Olke doen ook Marc, Herman, Riks en David mee aan het nieuwste seizoen. Boer Olke probeert het met Sandra en Alberdien. Sandra bleef uiteindelijk als laatste over, maar vanuit haar kant zat het toch niet goed. Olke is nu alsnog gelukkig in de liefde: Hij reageerde op een oude brief van Karen. Zij werd in Zambia geboren en woont in een dorpje vlakbij de boer.

Inhoudsopgave

Boer Olke is de Fries uit BZV

Het bedrijf van Boer Olke is dus gevestigd in Texas. En het blijkt niet zomaar een bedrijfje te zijn. Olke heeft namelijk 1400 melkkoeien rondlopen. Ook heeft hij nog een paar honderd stuks jongvee in zijn bedrijf. Het is duidelijk dat het voor deze Nederlandse boer onmogelijk is om zo’n bedrijf volledig in zijn eentje te runnen. In het bedrijf van Boer Olke lopen dan ook zo’n vijftien medewerkers rond. Toch is de boer ook zelf nog actief in zijn bedrijf. Mocht een koe ziek zijn, dan is het toch echt Olke die ernaar gaat kijken en niet één van zijn werknemers. Een vrouw die een brief gaat schrijven naar deze boer, hoeft overigens niet bang te zijn dat ze achteraan terecht komt. Als hij moest kiezen tussen 1400 koeien en één vrouw, dan kiest hij namelijk voor één vrouw. “Die koeien, wat heb ik daaraan als ik ‘s avonds in huis zit”, vertelde hij in de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw International.

Boer Olke is gescheiden en heeft kinderen

Boer Olke is tegenwoordig weliswaar eenzaam in de avonden, maar dat is weleens anders geweest. De boer is al eens getrouwd geweest, maar zag zijn huwelijk acht jaar geleden sneuvelen. Wel hield hij aan zijn huwelijk drie kinderen over, Brenda, Kim en Rik. De laatstgenoemde woont zo nu en dan bij Boer Olke. De dames verwachten dat hun vader inmiddels wel toe is aan een nieuwe relatie. “Hij wil graag dat er iemand thuis is als hij uit z’n werk komt om alledaagse dingen mee te doen. Ik kan wel merken dat hij eenzaam is”, zo gaf Brenda toe. Boer Olke is met zijn 51 jaar overigens ook direct de oudste boer die meedoet aan Boer Zoekt Vrouw Internationaal.

Olke heeft zware jaren gehad

Dat Olke klaar is voor een nieuwe relatie, dat is dus wel duidelijk. Naar eigen zeggen heeft hij het de afgelopen jaren ook zeker niet makkelijk gehad. Toch blijft hij positief. “Blij dat ik hier nu ben. Ik ben gezond, dat is ook heel belangrijk. Maar toch, die dagen dat je alleen bent. Dat blijft toch wel moeilijk.” Het wordt dan ook tijd dat Olke weer wat gezelschap krijgt en hij hoopt dat van een Nederlandse vrouw te kunnen krijgen. “Het is een nadeel dat ik hier woon, om een vrouw hier te vinden. Als ik in Nederland geweest was, had ik eerder een vrouw gevonden”, denkt Olke.

Boer Olke blijkt overigens een echte sportliefhebber. De op 9 oktober 1964 geboren Fries kijkt dan ook graag naar sport en dan in het bijzonder voetbal. Ook houdt hij graag het nieuws bij. Een vrouw die geïnteresseerd is in deze boer, hoeft ook niet bang te zijn dat het een rommeltje is in het huis van de boer. “Ik heb geleerd om op te ruimen. Anders blijft het staan en wordt het een rommeltje”, vertelde hij op de website van BZV.

Boer Olke weet wat voor vrouw hij wil
Olke weet overigens precies wat hij in een vrouw zoekt. Zo moet ze niet te veel make-up dragen, maar er wel netjes uitzien. Alle poespas hoeft van Boer Olke niet. Wat hij daarnaast belangrijk vindt is dat zijn vrouw er ook voor hem is in moeilijke tijden. “Dat we er samen zijn in moeilijke tijden, en samen in de mooie tijden”, aldus Olke, die het ook niet erg vindt als zijn vrouw wil helpen met de boerderij. “Als ze het leuk vindt, mag ze me met alle plezier helpen. Bijvoorbeeld met de boekhouding of met de kalfjes. En ze mag de paychecks doen. Daar wil ik graag vanaf. haha.”