Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 13 juli 2017

Boer Marc is de Afrikaanse boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw

Boer Marc, ook bekend als Marc Verkuyl, is in Boer Zoekt Vrouw Internationaal één van de boeren die op zoek is naar de vrouw van zijn dromen. Deze 37-jarige boer wordt in het seizoen 2016-2017 gezien als de knapste van de vijf boeren. Gekscherend horen we zelfs al een vergelijking voorbij komen met Boer Tom, die een seizoen eerder razendpopulair was. Niet voor niets noemen we Marc dan ook de Afrikaanse boer Tom uit BZV. Marc is in Zambia de eigenaar van een viskwekerij. De andere boeren die meedoen aan het seizoen zijn Olke, Herman, Riks en David. Boer Marc date momenteel uitgebreid met Anke en Annekim. Laatstgenoemde bleef als laatste over en ze zijn inmiddels stapelverliefd op elkaar.

Inhoudsopgave

Boer Marc van BZV komt uit Zambia

Boer Marc zoekt dus via Boer Zoekt Vrouw Internationaal naar de ideale vrouw. Zij moet echter wel bereid zijn om haar vertrouwde woonomgeving op te offeren. Boer Marc is namelijk woonachtig in Zambia en wil daar graag blijven wonen. Zijn toekomstige vrouw moet dus wel bereid zijn om haar huidige land achter zich te laten. Even voor het beeld: Met het vliegtuig leg je ruim 7.500 kilometer af om van Nederland in het Afrikaanse land te komen. Dat is echter maar een kleine afstand vergeleken met wat Marc al afgereisd  heeft. Hij groeide immers op in Zimbabwe, verhuisde als puber naar Nederland en trok na zijn studie Aquacultuur in Wageningen de wijde wereld in. Via Azië en Afrika kwam hij uiteindelijk terecht in Zambia.

Boer Marc wil grootste tilapia kwekerij van Afrika

Boer Marc woont tegenwoordig dus in Zambia en doet er daar alles aan om op duurzame wijze de grootste tilapia kwekerij van Afrika op te bouwen. Hij blijkt al aardige op de goede weg. Hij beschikt over miljoenen vissen, enorm veel bassins en heeft inmiddels al 150 mensen in dienst. Zelf woont hij een half uur van zijn bedrijf vandaan, een prachtige plek aan het meer. Boer Marc liet al voor de eerste uitzending iets los over Zambia. “Het mooiste stukje van Zambia vind ik natuurpark South Luangwa. Terwijl je met je boekje aan het zwembad ligt, komt er zo een olifant uit het zwembad drinken”, konden we al lezen op de Facebook-pagina van Boer Zoekt Vrouw.

Boer Marc knapste man uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Boer Marc is met een stoere kaaklijn en ogen om in te verdrinken de knapste boer die dit seizoen meedoet aan Boer Zoekt Vrouw Internationaal. Toch is deze knappe man met een leeftijd van 37 jaar, die ook nog eens subliem kan koken, nog altijd vrijgezel. “Het is af en toe moeilijk en je moet er tegen kunnen dat je in de tweede versnelling blijft en niet in de derde kan. Maar het is gewoon een fantastisch continent. En het is geen slecht leven, hè”, vertelde Boer Marc, die wel vaak eenzaam is in Zambia. “Dat is het meest ‘s avonds, als je thuiskomt en je hebt een zware dag gehad en het zit even niet mee. Dan heb je wel behoefte aan iemand waar je even mee kan praten. En dat je ook gewoon dingen meemaakt. Ik ga niet in m’n eentje twee uur rijden om olifanten te zien. Met je tweeën ga je dat veel sneller doen. Ik moet iemand hebben die mij een beetje uit het werk haalt. Ik ben alleen de hele dag bezig met werken. Het zou wel goed zijn als ik iemand heb die een beetje tegengas geeft”, vertelde Marc in de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw Internationaal. Om bij zijn viskwekerij te komen, gaat Marc overigens het liefst met de boot.

Marc hoeft niet per se een Nederlandse vrouw

Marc is overigens niet per se op zoek naar een Nederlandse vrouw, hij staat overal voor open. “Ik val op mentaliteit. Afrikaanse vrouwen kunnen ook prachtig zijn. Het gaat erom hoe je met elkaar omgaat. Bij een Nederlandse vrouw vind ik herkenning. De taal is fijn, de omgang, de gezelligheid”, vertelde de boer op de officiële website van BZV. “Ik wil geen traditionele relatie, waarbij de man boven de vrouw staat. Ik hou van gelijkwaardigheid”, aldus Boer Marc, die in de toekomst graag een gezin wil stichten.

Ophef om Boer Marc

Al na de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw ontstond er al ophef over Boer Marc. Over aandacht had hij met zijn uiterlijk niets te klagen, maar al gauw bleek dat hij geen echte boer is. Quote vond uit dat Marc slechts werkzaam is op de kwekerij waar hij zo enthousiast over vertelde. Hij is geen echte boer, maar kwam via een uitzendbureau als manager terecht op de kwekerij.

Boer Marc en Annekim

Boer Marc koos in Boer Zoekt Vrouw uiteindelijk voor Annekim. Daarmee leek hij echt zijn ware liefde gevonden te hebben en dacht hij stiekem zelfs al na over kinderen. Na acht maanden is echter bekend geworden dat de liefde niet heeft stand gehouden. In goed overleg hebben ze besloten om de relatie te beëindigen. “Ik merkte de laatste tijd dat ik me steeds meer en meer op mijn werk stortte en minder de behoefte had om bij Marc te zijn”, vertelde Annekim aan het Algemeen Dagblad. In overleg besloten ze de relatie te stoppen. Ze hopen in de toekomst wel als vrienden met elkaar verder te kunnen.

Boer Marc Boer Zoekt Vrouw Internationaal BZV Zambia

Boer Marc Boer Zoekt Vrouw Internationaal BZV Zambia

Boer Marc Boer Zoekt Vrouw Internationaal BZV Zambia