Sterren op TV
Boer David BZV Boer Zoekt Vrouw Roemenië

Boer David uit Roemenië van Boer Zoekt Vrouw

Boer David, ook wel bekend onder zijn echte naam David Kleiss, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als boer, maar start via Boer Zoekt Vrouw Internationaal nu ook de jacht op een vrouw. De 27-jarige David komt oorspronkelijk uit Dinteloord (Brabant), maar zoekt nu naar een huis in Roemenië. Dat is ook de plek waar hij zijn eigen bedrijf is begonnen. De afgelopen vijf jaar was hij in Oost-Duitsland boer. Naast David doen ook Marc, Olke, Herman en Riks mee aan het seizoen 2016-2017 van BZV.

Inhoudsopgave

Boer David uit Roemenië in BZV

Boer David heeft ervoor gekozen om de stap te zetten naar het programma BZV. Al gauw werd duidelijk dat deze boer niet stil zit. Hij verkaste onlangs naar Roemenië en wil daar varkens gaan houden. In de toekomst moet daar ook een landbouwbedrijf bijkomen. Aan de dertien stallen die Boer David bezit moet flink worden geklust. “Het is een bestaand bedrijf. Het enige wat je hier hoeft te doen voor vleesvarkens is een nieuw dak erop, nieuw zijkant, beetje ventilatie, stroom, voer, waterleidingen en dan zijn we eigenlijk al klaar. Elke stal is 120 meter lang en in elk stal komen ongeveer 2.500 varkens”, vertelde David in de eerste aflevering van het nieuwste seizoen.

Niet zonder reden kwam David terecht in Roemenië, hij raakte al gauw verliefd op dat land en zijn stallen. “Liefde op het eerste gezicht begon al in het vliegtuig. Toen ik uit het raampje keek naar beneden. Het is toch zo mooi. Moet je kijken hoe het er nu uitziet en straks over een paar maanden, over een half jaartje, dan is het bijna klaar. Moet je zien hoe het er dan uitziet”, vertelde Boer David.

Boer David en Nederland

David keert het liefst regelmatig terug naar Nederland, daar woont zijn vader nog. “Het enige wat ik nog heb, is mijn vader. Mijn moeder is in 2009 gestorven, dat is nu 7 jaar geleden. Mijn vader is het belangrijkste, maar ook mijn vrienden. We hebben een best hechte vriendengroep in Nederland en toch nadat ik al vijf jaar in het buitenland heb gezeten in Duitsland, is de band niet minder geworden met die vriendengroep”, vertelde David.

Toch slaagde hij er in Nederland niet in om een vrouw aan de haak te slaan, maar dat is naar eigen zeggen niet zonder reden. “Als ik in Nederland ben, kom ik er niet aan toe om de liefde van mijn leven te vinden. Dan ben ik mijn vader, dan ga ik koffie drinken bij mijn buurman, dan ga ik bij mijn vrienden langs en ga we een pilsje drinken, altijd in de vaste stamkroeg, waar ik altijd dezelfde mensen zie. Ik zie geen nieuwe mensen om me heen. Misschien ligt dat ook wel een beetje aan mij zelf. Ik heb me daar een beetje voor afgesloten, van de liefde. Ik ben mijn moeder verloren in 2009, dat heeft best wat impact op mijn leven gehad. Ook op hoe ik ben en wie ik ben. Ik vind het gewoon moeilijk, als je echt van iemand houdt, om die kwijt te raken”, aldus de woorden van David.

David zoekt leuke vrouw

Nu wil Boer David toch een vrouw in zijn leven en is hij dus terecht gekomen bij Boer Zoekt Vrouw Internationaal. Veel eisen heeft hij niet. “Ze moet er wel gewoon goed uit zien. Ze moet weten wat een kapper is en ze moet weten wat een douche is, zulke dingen”, vertelde David, die dus echt op zoek is naar een verzorgde vrouw. Wat hij verder zoekt? “Vertrouwen. Zorgzaam, lief, spontaan. Vrolijk. Elkaar respecteren en vrijlaten in alles wat je doet. Dat is volgens mij de formule van een goede relatie”, aldus de boer op de officiële website van BZV. In de toekomst hoopt hij een gezin te kunnen stichten, met een leuke vrouw en het liefst drie kinderen. In Boer Zoekt Vrouw richt David zijn vizier op Susanne en Mara. De laatstgenoemde werd uiteindelijk de gelukkige.

Is Boer David een nepboer?

Al na de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw waarin de boeren werden voorgesteld, kwamen er twijfels bovendrijven wat betreft de echtheid van David. Volgens Quote is Boer David namelijk geen échte boer. Hij werkt weliswaar in Roemenië op een varkensboerderij, maar schijnt daar slechts ingehuurd te zijn door een Duits bedrijf. Al sinds 2011 werkt hij voor dat bedrijf. David is overigens de zoon van politie-agent Berrie Kleiss.

Boer David BZV Boer Zoekt Vrouw Roemenië