Sterren op TV
roxanne-rocky-wie-is-de-mol-150x150

Bettina Perremuto de vriendin van Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija

Bettina Perremuto is de vriendin van Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, de eerste vrouwelijke straatvoetballer in de computergame FIFA en deelneemster aan Wie Is De Mol? 2021.

Bettina Perremuto vriendin Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija

Bettina Perremuto is net als haar vriendin Roxanne Hehakaija alias Rocky een geboren Amsterdamse. Sinds haar tweede levensjaar woont ze in het zuidoosten van de hoofdstad, samen met twee poezen genaamd Aiko en Pepe, en haar geliefde. Ze werkt op freelancebasis op de marketingafdeling van het Bijlmer Parktheater.

Ook runde Bettina een pop up-winkel genaamd Juciety, dat allerlei soorten gezonde sapjes verkocht. Op de website iAmsterdam vertelt ze dat ze ‘nog altijd heel trots is haar eigen shop te hebben gehad’. Verder wordt er in het interview gevraagd wie haar favoriete Amsterdammer is: dat is natuurlijk vriendin Roxanne Hehakaija. Zij ontmoetten elkaar begin 2018, in het Paradiso in het centrum van de stad.

Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija in FIFA Street

In 2018 werd Roxanne Hehakaija, beter bekend als ‘Rocky’, de eerste vrouwelijke speelster in het populaire spel FIFA Street. Het was een droom die uitkwam, vertelde de freestylester er over in het LINDA Magazine. “Elke keer dacht ik: wanneer mag ik nu? Toen de eerste FIFA Street uitkwam, wist ik meteen dat ik de eerste vrouw in het spel moest zijn.”

Roxanne Hehakaija droomde altijd van een carrière als ‘normale’ voetbalster, maar een zware blessure gooide roet in het eten. Nadat ze contact kreeg met straatvoetballers uit Brazilië begon het spreekwoordelijke balletje te rollen. Vandaag de dag reist ze met haar stichting Favela Street regelmatig naar de Zuid-Amerikaanse sloppenwijken om daar samen de meest waanzinnige skills te vertonen. Vriendin Bettina Perremuto reist logischerwijs maar wat graag mee.

Coming out

Op FunX toonde Rocky zich al eens erg openhartig over haar coming out. “Mijn seksualiteit kwam laat op gang, ik was altijd bezig met sport. Mijn enige liefde was voetbal, ik sliep letterlijk met een bal in bed.” Toen teamgenoten één voor één vertelden op vrouwen te vallen, ging ze zelf ook nadenken. “Ik dacht: o wacht even, dit is waarom ik nooit geïnteresseerd was in jongens. Alleen om een panna te geven!”

Rocky stak lange tijd haar kop in het zand, totdat haar moeder binnenkwam met de vraag of ze misschien een vriendinnetje had. “Ik zei ‘ja’. Mijn moeder liep weg en kwam toen later terug en zei: ‘Ik hoop dat je geen moeilijk leven zult hebben en dat mensen je zullen accepteren’. Dat was mijn coming out. Ik heb nooit een ongemakkelijk coming out-gesprek moeten voeren.” Uiteindelijk belandde Roxanne Hehakaija dus in de armen van haar vriendin Bettina Perremuto.

Roxanne Hehakaija alias Rocky in Wie Is De Mol? 2021

In december 2020 kwam naar buiten dat we Roxanne Hehakaija haar nationale tv-debuut zal gaan maken, in Wie Is De Mol? 2021. Wat zal haar partner Bettina Perremuto toch onwijs trots zijn!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bettina???? (@bet_habit)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bettina???? (@bet_habit)