Sterren op TV
Bertie Steur Expeditie Robinson BZV

Bertie Steur na Boer Zoekt Vrouw in Expeditie Robinson

Boerin Bertie Steur is één van de verrassende deelnemers aan Expeditie Robinson 2016. In 2014 leerde Nederland de boerin, woonachtig in Renesse, kennen via het populaire programma Boer Zoekt Vrouw. Bertie trok de aandacht, omdat zij de eerste lesbische boerin van het programma was. Uiteindelijk koos Bertie voor Esther.

Het leven van Bertie Steur is nogal divers te noemen. Natuurlijk brengt ze als boerin veel tijd door op haar boerderij, maar daarnaast deed ze ook nog een hoop andere activiteiten. Naast boerin Bertie is ze namelijk ook dj Bertie. Het draaien van plaatjes doet ze al jaren en natuurlijk kreeg Bertie Steur tijdens en na Boer Zoekt Vrouw een hoop aanbiedingen om te komen draaien op feesten. Het populaire festival Valtifest in Amsterdam. Het was voor Bertie één van de hoogtepunten in haar dj-carrière. Behalve als boerin en dj was ze ook actief in de politiek. Ze nam tussen 2002 en 2006 plaats in de gemeenteraad namens de partij Leefbaar Schouwen-Duiveland.

Bertie Steur in Expeditie Robinson

Bertie Steur is de eerste deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw die ook een uitnodiging voor Expeditie Robinson krijgt. Hoewel ze met BZV weken in de belangstelling stond is de inmiddels 42-jarige Bertie niet gewend aan het showbizzwereldje. Het wordt dus afwachten hoe Bertie Steur zich gaat houden in Expeditie Robinson tussen alle Bekende Nederlanders, die gewend zijn om in luxe te leven. Die luxe zal er op het eiland in de Filipijnen in ieder geval niet zijn. Steur gaf ook aan dat het erg zwaar was om Expeditie Robinson te overleven. Tegenover het AD liet ze bovendien weten dat ze niet altijd volledig in de groep op ging. “Ik ben best een teammens, maar vond het niet verkeerd om in mijn uppie naar eten te gaan zoeken.”

Bertie Steur en haar vriendin Esther

Via Boer Zoekt Vrouw vond Bertie Steur in Esther haar huidige vriendin. Ze verkoos Esther uiteindelijk boven Katherine en Ciska. Eerder dit jaar beschuldigde boer Geert het stel nog van het in scène zetten van hun relatiebreuk. Drie maanden na BZV maakten Bertie en Esther namelijk bekend dat de relatie alweer voorbij was. Inmiddels zijn ze dus weer samen en genieten ze samen van het leven op hun boerderij in Renesse, Zeeland. Voor Bertie Steur was het niet moeilijk om de boerderij achter te laten tijdens de opnames van Expeditie Robinson 2016. “Esther zei gelijk tegen mij ‘doen Bertie’. Ik ging met een gerust hart op reis.”

Volg Bertie Steur op Twitter en Facebook

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1468067313483449&set=a.1374239416199573.1073741826.100008405820084&type=3&theater/” width=”695″/]