Sterren op TV
Bep en Jo De Wereld Volgens 80-jarigen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Bep en Jo, zussen in De Wereld Volgens 80-jarigen

Bep en Jo gaan in De Wereld Volgens 80-jarigen een bijzonder avontuur aan. De twee zussen doen namelijk samen mee aan het programma van SBS6, waarin ze een maand lang samenwonen met in totaal acht leeftijdsgenoten. En worden overladen met nieuwe technologieën.

Bep zorgt in De Wereld Volgens 80-jarigen voor tranen

Bep heeft bij presentator Viktor Brand heel wat losgemaakt in De Wereld Volgens 80-jarigen. Dit gaf hij toe in een interview in het Algemeen Dagblad. “Ik heb nog nooit zo veel gehuild als in dit programma. Het is soms zó raak wat ze zeggen. Als je met Bep kletst, die in drie jaar tijd haar man en zonen kwijtraakte aan kanker, heb je mij.” De 85-jarige Bep uit Hillegom heeft dus een zware tijd achter de rug, waardoor de Wereld Volgens 80-jarigen voor de nodige vertier zorgt. Samen met de groep gaat ze namelijk heel wat avonturen beleven. Zoals een Escape Room en rijden in een Tesla.

Bep had samen met haar inmiddels overleden man een kruidenierszaak. Ze woont nog altijd in het huis waar ze ook is opgegroeid. Dat doet ze nu nog alleen met haar kat Simba, want naast haar man is ze ook haar beide zonen verloren. Bep brengt dan ook veel tijd door met haar zus Jo.

Jo steun en toeverlaat voor Bep

Jo woont dan wel een maand in hetzelfde huis met Bep voor De Wereld Volgens 80-jarigen, normaal woont ze ook in dezelfde straat als haar zus. Ze zijn aan elkaar verbonden en Jo helpt haar oudere zus ook door de zware periode. Iedere avond drinken ze samen wat, ze zwemmen samen iedere week wat baantjes en bezoeken maar wat graag het tuincentrum. De 82-jarige Jo heeft samen met haar man nog altijd een loodgietersbedrijf.

Bep en Jo hebben weinig met de nieuwste technologie, al zijn ze toch een stuk nieuwsgieriger hiernaar dan de meeste bewoners in het huis. Toch zetten ze het liefst thee in een ouderwetse fluitketel, want daar komt uiteindelijk toch ook de lekkerste thee uit?

Alle deelnemers De Wereld Volgens 80-jarigen: Egbert | Cees | Ies | Joke | Hennie | Martin