Sterren op TV
Benten Wijnen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 25 juni 2016

Benten Wijnen is van alle markten thuis

Benten Wijnen gaat zijn angsten overwinnen in het nieuwe programma Summertime van Veronica. Alhoewel de 31-jarige Amsterdammer anno 2016 regelmatig voorbij komt op de Nederlandse televisie, wees niets in zijn jonge jaren op een carrière in de schijnwerpers. Wijnen trok alles uit de kast voor een leven in de horeca-wereld en volgde zelfs een opleiding aan de Hotelschool en behaalde daar een diploma, maar de televisie-wereld won uiteindelijk zijn hart.

Benten Wijnen in Summertime

In de zomer van 2016 verschijnt een gloednieuw programma op Veronica waarin een viertal creators op pad wordt gestuurd om niet alleen hun eigen bucketlist, maar ook die van de anderen in de groep af te werken. De groep bestaat uit Benten Wijnen, Claire Simon, Niels Oosthoek en Jantien Euwe. Het programma zal in de zomer iedere werkdag om 18.00 uur op televisie te zien zijn.

In de afgelopen tijd heeft Benten er alvast over na kunnen denken wat hij op zijn bucketlist wilde plaatsen. In gesprek met Veronica Magazine vertelde hij in zijn leven graag nog eens een dier te willen slachten. “Lijkt me doodeng, maar het is wel een angst die ik zou willen overwinnen”, aldus de woorden van de 31-jarige presentator en acteur, die ook voorbij zal komen bij S1.tv.

Benten Wijnen als acteur en presentator

Benten Wijnen, die ook wel onder de naam Benten Bastiaan Wijnen door het leven gaat, is in de afgelopen jaren vooral bekend geworden als het gezicht van het YouTube-kanaal van De Efteling. Ook zagen we hem voorbij komen in filmpjes van de Albert Heijn, van SchoolTV en speelt hij in de korte speelfilm De Zure Inval.

Daarnaast zagen we hem ook al bij Veronica voorbijkomen bij de Superguide Filmreview en de Superguide Filmchallenge. Sinds september 2014 is Benten ook managing partner bij Share51. Met dat bedrijf worden andere ondernemingen gelanceerd. Daartoe behoort onder andere de dating-app Glance.

Benten Wijnen is te volgen via Instagram.