Sterren op TV
Ben Ungermann Masterchef Australie

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Ben Ungermann in Masterchef Australië: De Nederlandse kok

Ben Ungermann is in Masterchef Australië een grote verrassing. Zowel door zijn kookprestaties, als zijn herkomst. De man uit Brisbane heeft namelijk Nederlandse roots. Zijn moeder is Nederlands en zijn vader Indisch. Koken heeft Ben geleerd van zijn oma en voor haar wil hij in Australië nu ook een restaurant openen waarin hij typische Nederlandse gerechten serveert.

Inhoudsopgave

Ungermann kookt stamppot in Masterchef Australië

Ben Ungermann heeft een Nederlandse achtergrond en is ook in ons kikkerlandje opgegroeid. Inmiddels woont hij al heel wat jaartjes in Australië, maar ons land is hij allerminst vergeten. Ungermann kookt in Masterchef Australië met enige regelmaat Nederlandse gerechten.

Zo weet hij de jury te verrassen met oer-Hollandse kost zoals aardappelsalade, stamppot én bitterballen. Daarmee red je het uiteraard niet heel veel in deze kookwedstrijd en Ben wist in Masterchef Australië dan ook veel meer topgerechten naar voren te toveren. Het bracht hem heel ver in de strijd.

Ungermann in Ajax-shirt richting finale Masterchef

Zijn voorliefde voor Ajax liet Ben Ungermann ook duidelijk zien tijdens Masterchef Australië. Om de finale te bereiken moest hij een toetje bereiden voor vijfentwintig gasten. De voorbereidingen deed hij gehuld in Ajax-shirt in zijn eigen keuken. Het werd een dessert met onder meer lavendel. Dit omschrijft hij als één van zijn Nederlandse invloeden. De 33-jarige Ben Ungermann haalde dus de finale van Masterchef Australië. Daarmee slaagde het voormalig model erin om een nieuwe carrière op te bouwen, al kan hij met zijn goede looks nog altijd prima mee op de catwalk. Zijn huidige vriendin Alicia Miller zorgde ervoor dat Ben mee ging doen aan Masterchef Australië.

“Ze heeft echt de druk opgevoerd dat ik zo goed kon koken en er echt voor moest gaan. The rest is history“, zei Ben tegen het Brisbane News. Voor hij Alicia leerde kennen heeft hij al een lange relatie gehad en daaruit zijn drie kinderen uit voortgekomen: Ella (13), Phoenix (9) en Oli (7). Toen vader Ben de finale haalde zorgde dat voor zeer emotionele taferelen.

Diana Chan klopt Ben Ungermann

Masterchef Australië winnen zat er voor Ben Ungermann net niet in. Hij zou de finale van Diana Chan verliezen met één punt verschil, het leverde hem alsnog wel 40.000 Australische dollars op. Daarmee kwam een strijd van drie maanden tot een einde en de rollercoaster kwam bij Ben hard aan. In eerste instantie feliciteerde hij Diana als de in zijn ogen terechte winnares van Masterchef Australië seizoen 9. Ze was het hele seizoen erg constant geweest. Eenmaal buiten het zicht van de camera’s had alle intensiteit en aandacht er toch ingehakt. Ben had te kampen met een depressie en dronken achter het stuur aangehouden. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met Ben Ungermann en hij wil een eigen restaurant op gaan zetten. Ondertussen komt zijn Nederlandse roots ook steeds meer naar Australië, want sinds kort heeft hij een sjoelbak!

Ben Ungermann van Masterchef Australië is te volgen op Facebook en Twitter.