Sterren op TV
Femke Bol

Ben Broeders is de vriend van Femke Bol

Op 23 februari 2000 werd de Nederlandse atlete Femke Bol geboren in Amersfoort. Bol is Europees U20-kampioene op de 400 meter horden. Ze heeft een relatie met Ben Broeders.

Jeugd

Het talent van Bol voor de lange sprint werd al vroeg zichtbaar. Ze werd al snel Nederlands kampioene bij de B-junioren op de 400 meter. Ze won alle Nederlands kampioenschappen in haar leeftijdsgroep die daarop volgenden. Dit leidde totaal tot acht titels op de 400 meter en één titel op de 400 meter horden in de periode 2015 tot en met 2019. Haar laatste jaar bij de junioren was 2019, ze nam dit jaar ook deel aan het NK indoor. Hier werd ze meteen Nederlands kampioene op de 400 meter. Met haar tijd van 55,94 op de 400 meter tijdens een wedstrijd in Genève plaatste ze zich voor het WK in Doha. Tijdens het Europees kampioenschap U20 won Bol op de 400 meter goud.

Successen

Bol nam deel aan twee onderdelen tijdens het WK 2019 in Doha; de 400 meter horden en de 4 x 400 meter estafette. Op de 400 meter horden wist ze de halve finale te bereiken en kwalificeerde zich met haar tijd voor de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Bol eindigde met het Nederlandse estafetteteam op de zevende plaats. Het jaar 2020 startte goed voor Bol, ze verbeterde haar PR op de 400 meter tijdens een indoorwedstrijd in Metz.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ben Broeders (@benbroeders)

Naast haar topsport carrière studeert Bol communicatiewetenschappen aan de Universiteit Wageningen. In 2020 vertelde ze in een interview met het AD op dat moment geen relatie of vriend te hebben: ,,Nee. Dat komt wel als het komt.” Dat veranderde echter toen ze Ben Broeders beter keerde kennen. De twee kregen een relatie en sindsdien is Ben Broeders de vriend van Femke Bol. Haar Belgische liefde, die zelf ook aan atletiek doet, steunt haar ook in haar sport en reist haar achterna, samen met de ouders van Femke Bol.   

Femke Bol is zowel op als buiten de baan zeer goed bevriend met Lieke Klaver.