Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 3 augustus 2021

Bas Smit is de vriend van Nicolette van Dam

Nicolette van Dam is een Nederlandse presentatrice en actrice. Ze werd geboren in 1984 in Amsterdam. Nadat van Dam haar havo-diploma op zak had, is ze Communicatie en Marketing gaan studeren. Deze opleiding heeft ze niet afgemaakt, omdat ze al haar snel haar liefde voor presenteren en acteren ontdekte. Ze is toen diverse workshops en cursussen gaan volgen. Nicolette van Dam heeft een relatie met ondernemer en influencer Bas Smit.

Inhoudsopgave

Loopbaan als actrice

In 2004 maakte van Dam haar acteerdebuut in de televisieseries ZOOP. Ze speelde de rol van Bionda in het Ouwehands Dierenpark. Ze speelde ook in meerdere bioscoopfilms van deze serie. Ze was ook te zien in series als Van Speijk en Voetbalvrouwen.

Presentatrice diverse programma’s

Van Dam was niet alleen te zien in diverse series en films, maar presenteerde ook veel verschillende televisieprogramma’s. Zo presenteerde ze samen met Jamai diverse programma’s op Jetix. Op RTL 4 presenteerde ze De Bloemenstal, Ik wed dat ik het kan!, WieKent Nederland, Help ons kind is te dik en My Name Is Michael. In 2020 deed Van Dam mee aan het programma The Masked Singer waar ze een vierde plek in de finale behaalde.

Liefdesleven en gezin

In 2015 is Van Dam getrouwd met influencer en ondernemer Bas Smit, met wie ze vier jaar eerder zich verloofde. ,,Ik vond haar adembenemend”, vertelde Smit in Glamour over de eerste keer dat hij haar zag. ,,Ik ben gewoon volledig voor haar gegaan. (..) Ken je dat verhaal over een lid van de band Abba? Dat uiteindelijk met haar stalker trouwt? Nou, dat dus. Het was vrij extreem. Ik vertelde aan iedereen die het wilde horen dat Nicolette mijn vrouw ging worden. (..) Als ik haar zag, kon ik niets uitbrengen. Uiteindelijk heb ik haar nummer gekregen van haar broertje en zijn we gaan daten.” Ze was al sinds 2007 samen met Smit, daarvoor had ze een relatie met Carmine Dantuono. Smit op zijn beurt was eerder samen met Nathalie Hoog. Smit en Van Dam hebben twee dochters, genaamd Lola-Lily en Kiki-Kate. Ze zijn bovendien ook zakenpartners en hebben meerdere succesvolle bedrijven.