Sterren op TV
Bas Patrick homokoppel Married at First Sight

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Bas en Patrick in Married at First Sight de ideale match?

Bas en Patrick zijn het homokoppel uit Married at First Sight. De deskundigen hebben veel vertrouwen in deze match. Ondanks dat er voor homostellen minder data aanwezig is om echt een perfecte match samen te stellen, geloven de deskundigen er heilig in dat ze dit jaar een betere match hebben dan vorig jaar met Simon en Anthony.

Bas en Patrick in Married at First Sight

Bas en Patrick doen mee aan Married at First Sight. De twee werken allebei in de horeca en houden van het bourgondische leven. Daarnaast zijn ze ook een ideale match op het gebied van reizen en blijken ze allebei ambitieus te zijn. Ze willen erg komen in hun leven. Patrick is 33 jaar oud, hotelmanager en nu negen jaar single. Hij heeft in zijn leven veel in het buitenland gewoond, maar is nu toe aan vastigheid. Een leuke echtgenoot zou voor hem de kers op de taart zijn. “Ik zie het huwelijk wel vrij serieus. Ik zou echt die toevoeging wel in mijn leven willen hebben. Daar ga ik ook eigenlijk helemaal voor.”

Bas is op zijn beurt 29 jaar oud, werkzaam als kok, woonachtig in Zwolle en gescheiden. Twee jaar geleden hield zijn relatie er plots mee op. Zes jaar deelde hij lief en leed met zijn echtgenoot, totdat hij er plots alleen voor kwam te staan. “Ik heb best wel een vol leven en best wel een sociaal leven, maar je komt toch altijd weer alleen thuis. En ook na een dag werken en een dag die wat minder leuk is, je kan niet even alles delen of even overleggen, het even samen doen. Dat mis ik dus wel.”

Bas en Patrick homokoppel

Bas en Patrick zijn het tweede homokoppel dat gematcht is in Married at First Sight. De deskundigen zien de match vol vertrouwen tegemoet. “Een hele mooie match, ze verschillen drie jaar in leeftijd. Fysieke eigenschappen zitten heel dicht bij elkaar. Als je kijkt naar attractiviteit, zitten ze ook in dezelfde ranch. Het grappige is: We hebben bij homokoppels iets minder data dan bij heterokoppels. Maar degene waar we op konden matchen, daar zou ik bijna biologisch gezien bij zeggen daar zit honderd procent overeenkomst.”

Bas kijkt erg uit naar het avontuur en dan vooral naar het moment waarop hij zijn echtgenoot echt leert kennen. “Het moment voor de altaar is natuurlijk een mooi moment, het zal wel even aftasten worden, maar ik denk dat het het mooiste komt na die tijd. Dat besef wat daarna komt, daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar.” De twee zijn dolgelukkig met elkaar en besluiten dan ook getrouwd te blijven. Bij het eindgesprek, een aantal maanden later, blijkt de relatie echter toch geknapt. Patrick hoopte de relatie te redden door aan Bas te vertellen met welke punten hij het moeilijk had. Bas vond dat echter zo kwetsend, dat de relatie is verbroken.