Sterren op TV
Bart Masterchef Holland 2016

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 16 maart 2016

Bart van Maanen van MasterChef Holland 2016

Bart van Maanen is in MasterChef Holland 2016 de jongste kandidaat die het schopte tot de laatste zestien kandidaten. De amateurkok is met zijn 21 jaar echt nog een jonkie, maar aan zijn kookkunsten valt dat niet echt op te merken. Bart neemt het op tegen onder andere Renze van der Kroft en Jelle Venema.

In het dagelijkse leven is Bart woonachtig in Gouda en gaat hij nog gewoon naar school. Van Maanen studeert namelijk aan de PABO. Ook staat hij zo nu en dan al voor de klas. Op een basisschool in zijn woonplaats fungeert Van Maanen namelijk als invalleerkracht. “Als ik straks ben afgestudeerd, wil ik echt iets betekenen voor kinderen”, zo liet Bart weten toen hij zich voorstelde aan de kijkers van Masterchef Holland.

Iemand die van koken houdt, doet er goed aan om ook zo nu en dan eens te sporten. Voor de jonge Van Maanen blijkt dat geen enkel probleem te zijn. Bart doet namelijk al veertien jaar aan karate. “Voor mij is het mijn uitlaatklep”, zo omschreef de amateurkok zijn favoriete sport.

Bart van Maanen en zijn passie voor koken

Hoe de liefde van Bart voor koken is ontstaan, is nogal een apart verhaal. Van Maanen bleek namelijk niet echt fan van de kookkunsten van zijn ouders. Om ervoor te zorgen dat er toch een lekkere maaltijd op tafel kwam, besloot hij het heft in eigen handen te nemen. Anno 2016 heeft dat dus zelfs geleid tot een deelname aan Masterchef Holland.

 

 

Bart van Maanen en het goede doel

Dat Bart van koken houdt, is inmiddels wel bekend. Zijn vakanties vult hij echter niet alleen met het bereiden van lekker eten. Bart van Maanen blijkt ook nog eens een jongen met het hart op de juiste plek. Zo vindt hij het leuk om activiteiten te organiseren voor kinderen van ouders met niet al te veel geld. Als Bart Masterchef Holland 2016 wordt zal hij heel wat meer van deze evenementen kunnen organiseren!

Bart van Maanen