Sterren op TV
Barbara Visser VVD politica

Barbara Visser, voormalig tweede kamerlid van de VVD

Barbara Visser is een vrouw die verandering brengt in het stoffige imago van de leden van de Tweede Kamer. De mooie politica VVD heeft een frisse blik en zit sinds 20 september 2012 al in een zetel in de Tweede Kamer.

Barbara Visser geboren in Kroatië

Vanwege haar (achter)naam zou je het misschien niet zo snel verwachten, maar Barbara Visser zag in Kroatië het levenslicht. Ze werd geboren in 1977, in de tijd dat Joegoslavië nog bestond. Visser en haar familie merkten hoe ellendig het leven in de Balkan is. Ze is dus Kroatisch, maar inmiddels woont ze al lange tijd in Nederland. Soms keert ze nog terug naar haar geboorteland, maar middelbare schoolopleiding genoot ze bijvoorbeeld gewoon in Nederland.

Na haar studies besloot Visser aan haar carrière te werken en al snel kwam ze bij de overheid terecht. Eerst werkte Barbara Visser voor de FIOD en daarna besloot ze zich aan te sluiten bij de VVD, omdat die partij de rijkdom van Nederland het beste waarborgt, volgens de politica. “Die rijkdom is de vrijheid om aan je eigen leven invulling te geven”, aldus Barbara Visser op haar persoonlijke pagina op de website van de VVD.

Barbara Visser politica van VVD

Politiek zit bij Barbara Visser in het bloed. Na haar studie bedrijfskunde werd ze al snel lid van de VVD en begon haar politieke carrière in 2006 als gemeenteraadslid in Zaanstad en later was ze zelfs wethouder van die stad. Toen in 2012 de landelijke verkiezingen werden gewonnen door de VVD was er plaats voor Barbara in de Tweede Kamer. In eerste instantie als woordvoerder van verkeer en water en inmiddels is dat uitgebreid naar verkeer, vervoer en water. Als een echte politica betaamt heeft Barbara Visser een duidelijk mening, al is de kritiek dat het jonge parlementslid zich best wat vaker mag laten geleden in de Tweede Kamer.

Een beetje Julia Roberts

Haar mening geven, dat doet Barbara Visser steeds vaker en dus is ze ook steeds vaker op televisie te zien, wat voor de kijker alleen maar prettig is. Ze ziet er goed en verzorgd uit en haar prachtige mond heeft wel wat weg van die van Julia Roberts, wat haar unique selling point is. Zo heeft Visser een duidelijke mening over UberPOP én is ze van mening dat overheid in Nederland de burger best wat meer vrijheid mag geven. “De overheid moet zich dan ook minder bemoeien met de burger en uitgaan van wat mensen wel kunnen in plaats van etiketten plakken op basis van wat ze niet kunnen.”

Barbara Visser VVD