Sterren op TV
Baggio Rocks The Voice of Holland TVOH

Baggio Rocks doet mee aan The Voice of Holland

Baggio Rocks is in The Voice of Holland één van de zangers die snel indruk maakt. Deze jongeman blijkt niet alleen fantastisch te kunnen zingen, maar is ook gitarist, componist en producer. We kunnen dan ook wel stellen dat Baggio geboren is voor de muziek en zijn dan ook enorm blij dat hij ervoor heeft gekozen om mee te doen aan TVOH seizoen zeven.

Inhoudsopgave

Baggio Rocks in The Voice of Holland

Baggio Rocks is één van de kandidaten van TVOH seizoen zeven. De achttienjarige muzikant woont in Rhenen. “Ik ben eigenlijk opgevoed met AC/DC, dat is één van de redenen waarom ik gitaar speel”, legde Baggio nog voor zijn auditie uit. “Ik heb nooit geld gehad om een Gibson te kopen, nog steeds niet. Maar dat maakt niet uit, toen heb ik voor de gein Gibson erop geplakt. Ik ben niet echt rijk, dus ik heb best wel goedkoop materiaal en daar doe ik het mee. Met de middelen die ik heb probeer ik muziek te maken.”

Tijdens de Blind Auditions bracht Baggio het nummer Does Your Mother Know van ABBA ten gehore. Daarmee liet hij alle vier stoelen tegelijkertijd omdraaien. Het werd dan ook een echte gevecht om Baggio in de wacht te slepen. De keuze van de rocker viel uiteindelijk op Miss Montreal. Uiteindelijk kreeg hij van alle vier de coaches lovende woorden. “Ik vond dit echt geniaal”, zei Waylon bijvoorbeeld. “Ik laat jou gewoon zijn wie je bent”, vertelde Miss Montreal daarna. Ook ging ze op haar knieën voor Baggio en dat bleek te helpen.

Baggio Rocks in de Battles

Baggio Rocks kreeg een verrassing tegenover zich. Sanne Hans had er tenslotte voor gekozen om Baggio in de Battles tegen Daniel van Schaick te zetten. Een keuze waar Daniel niet heel erg blij mee was. “Het is een heel geduchte tegenstander. Ik denk dat hij gewoon de publiekslieveling is vanaf het eerste moment”, vertelde Daniel. Baggio was vooral blij met het nummer dat Sanne in gedachten had: Let Me Entertain You van Robbin Williams. “Let Me Entertain You is wel echt een nummer die in mijn straat ligt”, vertelde Baggio. Hij kroonde zich uiteindelijk ook tot winnaar van de battle.

Baggio Rocks in de Knockouts

Baggio Rocks gaf in de Knockouts een puik optreden weg, maar leek niet tijdens het gehele optreden de volle focus te hebben en daar werd hij op afgerekend door Sanne Hans. Dat had ze al van tevoren laten weten. “Zing goed, focus je daarop. Als hij dat niet doet, weet ik niet wat ik ga doen”, zo waarschuwde Sanne al. Met Surfin’ USA van The Beachboys kon Baggio niet overtuigen en dus ging één van de topfavorieten naar huis.

Baggio Rocks bij Junior Songfestival

Baggio Rocks hebben we in het verleden ook al voorbij zien komen bij het Junior Songfestival. Daar was hij zelf geen kandidaat, maar zijn zusje wel. Terwijl zijn zusje Mai Lee tijdens de audities het nummer Girly Swirl zong, begeleidde Baggio haar met de gitaar. Wat we verder van deze zanger weten, is dat hij erg veel van hamburgers houdt en dat hij via Instagram regelmatig video’s deelt waarin hij een stukje zingt.

Ook schrijft Baggio teksten voor andere artiesten en zou je zijn muziek maar zo kunnen horen onder een tv-commercial. Naast dat deze kandidaat van TVOH uit de voeten kan met een gitaar, is hij ook handig op de piano, het drumstel en de basgitaar. In onderstaande video zien we hoe Baggio zijn zusje Mai-Lee begeleidt tijdens haar auditie bij het Junior Songfestival. Ze schopte het tot de finale-auditie, maar verder kwam ze niet.

Baggio Rocks is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Sheela | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven