Sterren op TV
Babette Designdroom BABETTE ROOS STYLING

Babette in Designdroom als blogger en nieuwe Jan des Bouvrie

Babette doet mee aan Designdroom. De 24-jarige blogger en interieurdesigner is de jongste deelnemer van het programma op SBS6. Ervaring heeft Babette echter wel volop als fashionblogger als Babette Roos Styling, waardoor ze in Designdroom de strijd aan gaat om de Beste interieurdesigner van Nederland te worden. Want ze wil over vijf jaar de nieuwe Jan des Bouvrie zijn.

Babette van Designdroom houdt van knus en gezelligheid

Babette van Luijk komt uit Den Haag en woont nog altijd bij haar ouders. De zolderverdieping is het terrein van de blondine en net zoals medekandidate Susan houdt ze erg van zwart-witcombinaties. Wel kiest ze ervoor om door attributen zoals posters en kussentjes voor een kleurcontrast te zorgen. “Ik hou echt van knus en gezelligheid”, zo laat Babette weten bij haar introductie van Designdroom.

“Vieze kleuren bij elkaar en Engelse accenten, dat vind ik echt vreselijk. Pinterest vind ik heel inspirerend, daar haal ik dan ook veel inspiratie vandaan.” En daarnaast doet ze het liefst alles zelf en dat komt goed uit in Designdroom. Want zonder hulp van anderen zal ze alles zelf in elkaar moeten zetten.

Bij Designdroom krijgt Babette net zoals de andere kandidaten een woonbox toegewezen. Van deze lege ruimte moet ze aan de hand van een opdracht binnen anderhalve dag een woonkamer, slaapkamer of zonderruimte uit de grond stampen. Met de opdracht in gedachte moet er worden ontworpen, vervolgens geshopt – waar ze slechts één uur de tijd voor krijgen – en alles stylen. En daarna komt het harde oordeel van de jury, die ook nog eens iedere keer een kandidaat naar huis zal sturen.

Babette maakt werk van Babette Roos Styling

Babette moet dus aan de bak en loopt al snel tegen wat problemen aan. “De tijdsdruk bij het shoppen is zenuwslopend, het zweet brak me aan alle kanten uit.” En ook de bouwpakketten van de IKEA blijken niet altijd een pretje. U herkent het wel.. die handleidingen zijn soms niet helemaal helder. “Het in elkaar zetten gaat heel moeizaam, soms denk ik echt dat ik uit een ei kom ofzo.”

Als het puur op fashion en interieur aan komt, dan gaat het Babette wel voor de wind. Nog voor haar deelname aan Designdroom was de namelijk al druk met Babette Roos Styling. Via haar blog en Instagram had Babette al ruim 22.000 volgers. En daarmee wil ze Jan des Bouvrie achterna. Als het aan Babette ligt is ze over vijf jaar zijn opvolger. En in het verleden heeft ze al met hem gewerkt, want tijdens een stage leerde ze van Jan tekenen.

Babette van Designdroom en Babette Roos Styling volg je via Facebook, Instagram en haar website.

Alle deelnemers Designdroom | Femke | Stef | Savannah | Susan | Babette | Allon