Sterren op TV
Ayushy Bierboom Ayudiareka Humboldt Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Ayushy Bierbooms alias Ayudiareka in Idols

Ayushy Bierbooms, ook wel bekend onder de naam Ayudiareka Humboldt, doet mee aan Idols. De twintigjarige zangeres heeft zich tegelijkertijd met haar goede vriend J’Chanel Saija ingeschreven voor de talentenjacht. Gewapend met haar gitaar reisde Ayushy Bierbooms af naar World Trade Center Rotterdam om auditie te gaan doen. Met haar eigen uitvoering van Wake Me Up van Avicii wil ze de jury te overtuigen.

Wie is Ayushy Bierbooms?

Ayushy Bierbooms, ook bekend onder haar naam Aydiareka Humboldt, is twintig jaar oud en studeert in het dagelijks leven aan de Herman Brood Academie. De jonge zangeres kent Indonesische roots en is tegenwoordig woonachtig in Utrecht. Ze wil het dolgraag ver schoppen als zangeres en begeleidt zichzelf daar graag bij. Zo speelt Ayushy zowel gitaar als piano. De singer-songwriter heeft zich tegelijkertijd met andere Idols-kandidaat J’Chanel Saija ingeschreven voor de talentenjacht. Ze jammen graag met elkaar en dat lieten ze ook maar al te graag merken tijdens een voorstukje van Idols.

Ayushy Bierbooms in Idols

Ayushy Bierbooms is één van de deelneemsters aan Idols 2017. Met haar eigen uitvoering van Wake Me Up van Avicii hoopt ze de juryleden voor zich te winnen. Ze begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar. “Ik vind dat trilletje wat je af en toe in je stem hebt, dat kunnen best de zenuwen zijn, soms zit me dat ontzettend in de weg. Maar af en toe dan raak je hem zo mooi, dan kom je echt binnen”, vertelde Martijn Krabbé. “Je bent gewoon een cool chick, je bent gewoon best wel relaxed ook al hoor ik dat dan niet terug in je stem, want dat is best wel wiebelig. En ik denk ook dat het hier en daar qua ad libs wel allemaal een stuk simpeler mag”, vulde Jamai Loman aan.

Ook volgens Eva Simons is er nog genoeg om aan te werken. “Het was niet heel verrassend, of laat ik het zo zeggen. Wat ik dacht hoe jij zou klinken, zo klonk je ook. En je zingt heel nasaal en ik hoor dat je techniek nog niet helemaal ontwikkeld is. Ik zou gewoon nu vol gas techniek gaan oefenen, want je kan veel meer power eruit halen”, klonken de woorden van Eva. Ronald Molendijk sloot vervolgens af: “Je zingt op een gegeven moment: ‘I didn’t know I was lost’. Ik wist dat ook niet, maar ik ben blij dat je ons gevonden hebt. Want dit is waar ik in ieder geval hiervoor zit, hier ben ik naar op zoek. Dat wil ik even duiden.” Bierbooms kreeg drie keer een ‘ja’ en is dus door naar de volgende ronde.

Ayushy Bierbooms is te volgen via Instagram en Facebook.

Een bericht gedeeld door AYUSHY (@ayu.shy) op

Een bericht gedeeld door AYUSHY (@ayu.shy) op

Een bericht gedeeld door AYUSHY (@ayu.shy) op